sunnuntaina, joulukuuta 26, 2010

Tess Gerritsen; Voitonmerkki

Maura Isles ja Jane Rizzoli saavat vastaansa julman sarjamurhaajan

Bostonin museon varastossa lojuneesta egyptiläisestä muumiosta halutaan museon uusi vetonaula, kunnes kuolinsyyntutkija Maura Isles tekee karmean löydön. Muumion sisällä on murhatun naisen ruumis.

Kun museoesineiden joukosta paljastuu toisenkin naisen jäänteet, Maura ja etsivä Jane Rizzoli tajuavat, että kyseessä on sarjamurhaaja, joka säilöö uhrinsa pysyviksi muistoesineiksi.

Kun nuori arkeologi katoaa, alkaa kilpajuoksu. Ehtiikö murhaaja saada uuden voitonmerkin kokoelmiinsa?

Yhdysvaltalainen Tess Gerritsen (s. 1953) on jännityskirjailijoiden kansainvälistä huippua. Hänen trillereitään julkaistaan yli 20 maassa.

***

Noh, tulipa luettua joululukemiseksi melko brutaalia jännitystä. Tällainen kirja oli jäänyt "nurkkiin pyörimään".

Kummasti nämä Gerritsenin kaltaiset tarinankerronnan mestarit osaavat ottaa irti niinkin puhkikuluneesta aiheesta kuin sarjamurhaajat. Tämän kertomuksen keskiössä pyörii arkeologia, epäilyttävän historian omaava museo ja oksettavasti säilötyt ruumiit. Kirja heittää ilmoille vanhan kysymyksen siitä, ovatko toiset ihmiset yksinkertaisesti syntyneet hirviöiksi ilman sen kummenpia traumoja.

Kuten sanottu, kirja ei juuri jouluiloa tarjoillut, mutta tiivistä jännistystä sitäkin enemmän. Gerritsen on varma valinta, jos haluaa pelotella itseään kirjallisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi! ♥