keskiviikkona, marraskuuta 07, 2012

Unikouluvaroitus


Koska olen kyllästynyt ikiväsymykseeni ja kuopus on kuitenkin jo yli vuoden, voisi kohtuudella odottaa hänen nukkuvan täysiä öitä. Näin ei valitettavasti ole, vaan poika vaatii niin maitopulloa kuin taputtelua. Homman nimi on nyt unikoulu. Meidän tuttipullobaari on jatkossa yöaikaan suljettu. Tarkoittaa, ettei muutkaan palvelut  pelitä.


Saa nähdä montako yötä joudumme poitsun kanssa valvomaan ja vastaavasti päiviä haamuina haahuilemaan. Miksi teen tästä postauksen? Ihan teitä ajatellen (ja itseäni motivoidakseni), jos tulevat tekstini ovat -öh- omalaatuisen korkealentoisia tai vastaavasti alakoululaisen tasoa, tiedätte missä syy.

Parempia öitä toivova
Annika

18 kommenttia:

 1. Tsemppiä ja toivottavasti parempia unia!

  VastaaPoista
 2. Voima ja kestämistä, kyllä se vielä iloksi muuttuu..:)

  VastaaPoista
 3. Kiitos teille! ♥

  Mies ei oikein asialle lämmennyt (ihmekös tuo, kun minä yöpalvelut hoidan) mutta päätettiin viikonloppuna aloitetaan. No, sinne asti on armonaikaa!

  VastaaPoista
 4. Olisipa näistä jotkut universaalit ohjeet jossakin. Me on jouduttu pitämään lempeät unikoulut molemmille muksuille. Muuten ei olisi kyllä jaksettu päivisin. Kunhan lapsi ei koe jäävänsä yksin (aikuinen rauhoittelee oven takaa) niin en usko pahempia traumoja tulevan. Kolmessa illassa meillä selvittiin molempien kanssa. Ja huomattiin että lapsikin oli selvästi tyytyväisempi kun alkoi nukkua heräilemättä. :)

  VastaaPoista
 5. pihi nainen, mie sain unikouluohjeet soittamalla ensi- ja turvakotiin kun sielläkin koulua pidetään. Yritetään nyt kotona kuopusta kouluttaa, siirretään parisängystä pinnikseen ja myös omaan huoneeseen. Tuntuu jo valmiiksi pahalta mutta niinhän se on, että hyvien yöunien merkityksen tajuaa vasta kun ne saa takaisin :) Tuon ohjeen mukaan lasta käydään katsomassa minuutin välein ja jos itku kovaa, tassutellaan.

  VastaaPoista
 6. Mulle tuli ihan outo olo;-) Millainen äiti oikein olenkaan: Meidän Meri on nukkunut ekasta yöstään kotona omassa huoneessaan, ovet tietysti auki...Likka nukkui minulle liian hyvin, sillä aluksi en meinannut uskoa, että alkoi jo alle vuoden ikäisenä vetää klo yhdeksästä yhdeksään unia. Kävin aluksi katsomassa, vaikka ei ollut tarvettakaan.

  Olen varma, että Luoja ajatteli: tuttären allergiat tulevat olemaan niin rajut, että annetaan nyt se,että lapsi edes nukkuu yöt kun tukki ja 12 tuntia putkeensä! Me ei oltais kyllä muuten jaksettukaan...

  Toivottavasti onnistuu!

  VastaaPoista
 7. Leena, tutkimusten mukaan juuri se, että lapsi laitetaan jo pienestä pitäen omaan huoneeseen, takaa paremmat yöunet. Eli olette toimineet aivan oikein :)

  Ihanaa, että Luoja on suonut teille rauhalliset yöt Merin ollessa pieni! Väsyneenä ei jaksa, se on moneen kertaan todettu.

  Saa nähdä, miten Jasper "koulutuksen" ottaa, viikonloppuna aloitamme...

  Kiitos ♥

  VastaaPoista
 8. Minä vierotin juuri liki puolivuotiaan poikani yöpullolta kun heräili yöllä pullolle ja söi vaan vähän ja jatkoi unia, mutta monesti vasta kun pääsi meidän väliin. Alkoi olemaan turhauttavaa jaitse olin niin väsynyt ettei mitään rajaa.

  Parilla yöllä selvittiin ja silloinkin kun huuto tuli niin vain hyssyttelin omasta sängystäni, koska kosketus vain sai pojan parkumaan enemmän raivoissaan. Toki viime viikolla alotettiin, joten vielä voi tapahtua vaikka ja mitä. Pääsääntöisesti on nyt nukkunut 10-12h putkeen. Pari kertaa on herännyt yöllä, mutta nukahtanut kun ollen sanonut kerran shh. Aivan kuin tarkistaisi ettei ole yksin. :)

  Monet sanovat että pari ensimmäistä yötä on pahimmat ja sitten helpottaa. Näin oli meilläkin toivottavasti myös teillä! Tsemppiä!:)

  VastaaPoista
 9. Alatheia, kiitos kun jaoit! Ymmärsin, että poika nukkuu teidän huoneessa. Minusta tuntuu, että laitamme sittenkin pinnasängyn ainakin alkuun samaan huoneeseen, siitä on helpompi hyssytellä kuin hypätä huoneesta toiseen :)

  VastaaPoista
 10. Been there, done that... Voin sanoa, että se raastaa hermoja (ilmeisesti jo huomasittekin jos viikonloppuna aloititte), mutta kyllä ne rikkoutumattomat (tai ainakin vähemmän rikkonaiset) yöunet ovat sitten sen arvoiset. Tsemppiä :)

  VastaaPoista
 11. Villasukka, nyt ihan hävettää tätä kertoa mutta. Meillä pikkukaveri suorastaan ihastui pinnikseen ja ainoastaan vähän tekoitkua vääntää kun pitää itsekseen unille rauhoittua. Tosi helpolla ollaan päästy! Miksi ihmeessä en tehnyt tätä aiemmin? Tai sitten juuri nyt oli asialle otollisin sauma :)

  Mutta kuten lapsiperheissä yleensä, koskaan ei voi henkseleitä alkaa paukuttelemaan. Kaikki on vielä mahdollista!

  :)

  VastaaPoista
 12. Mahtavaa, jos sujui noin kivuttomasti :) Kyllähän niitä huonon nukkumisen vaiheita saattaa tulla, mutta kun pohjatyö on tehty niin eiköhän tilanteet mene aika helpolla ohi :)

  VastaaPoista
 13. Joka yö poika herää ainakin kerran maukumaan. Jatkaa kyllä pian unia, kun omasta sängystä hyssyttelen. Tällainen nyt ei enää paljoa haittaa. Viikonloppuna menemme reissuun, saa nähdä, joudunko kotiinpaluun jälkeen aloittamaan koko touhun alusta... :)

  VastaaPoista
 14. Kyllä poika nukkuu vielä meidän kanssa samassa huoneessa. Nyt vaan kovemman luokan flunssa keskeytti unikoulun ja yöt ovat olleet todella repaleisia. Toivottavasti paranee pian, niin sitten ollaan taas askel lähempänä pinnasängyn siirtämistä pojan omaan huoneeseen. :)

  VastaaPoista
 15. Alatheia; meille iski myös flunssa ja tottahan se pisti hyvin alkaneen unikoulun sekaisin... Eilen poika itki kipeän oloisena jo ennen sänkyyn menoa ja ei rauhoittunut sitten millään itsekseen. Tunnin ajan ramppasin tassuttelemassa mutta heti kun lähdin, alkoi huuto. Päädyin viimein lukemaan samassa huoneessa ja se pojalle kelpasi. Ei tainnut mennä ihan oikeaoppisesti, mutta en minä kipeää lasta kykene huudattamaan.

  Paranemisia teille!

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi! ♥