maanantaina, heinäkuuta 29, 2013

Sitaattikatsaus (ja 510. postaus)

Rannalla

Monissa blogeissa on tässä vaiheessa vuotta, vuoden kääntyessä hissukseen sen paremmalle puolelle, katsahdettu menneisiin lukukokemuksiin. Tehty tarkkoja listoja luetuista, lukemattomista, haasteista. Excel-taulukkoja, kaavoja, ympyröitä.

Luonteelleni tyypillisesti en jaksa mennä aiheeseen kovin syvälle nyt ainakaan vielä. Toteanpahan vain, että kirjoja on tullut luettua. Mukaan on mahtunut tajunnanräjäyttäjiä, kosketuspakkauksia, ja muutama karvainen pettymyskin. Myös neutraaleja teoksia on vastaani marssinut, sellaisia, jotka eivät ole tehneet vaikutusta oikeen suuntaan taikka toiseen.

Koska tykkään poimia lukiessa koskettavia lauselmia talteen, lähestynkin aihetta sitaattipostauksen muodossa. Tänäänhän ei ole... tiistai, joten olen vapaa TTT:n orjuudesta, ja voin napsia juttuun tekstiä sen verran, kuin hyväksi koen.

Näin:


♥ Ihminen tunnistaa vertaisensa heti. En usko hitaasti kehittyviin rakkauksiin, vaan niihin joissa mennään pohjaan asti ensi parkaisulla. Kaikki muu on teeskentelyä, kaikki, missä ihminen kuvittelee voivansa päättää ketä rakastaa.

Heidi Köngäs; Hyväntekijä


♥ Mutta tätä meidän maailmaamme ei ole tarkoitettu prinsessoille.

 Muriel Barbery; Siilin eleganssi


♥ Hänelle sanottiin aina, että aika parantaa haavat. Hyvää tarkoittavat ihmiset neuvoivat: Anna ajan kulua... Mutta aika ei paranna mitään. Ajan kuluessa vain väsyy - valtava, sanoinkuvaamaton väsymys valtaa mielen.

Susan Fletcher; Tummanhopeinen meri


♥ On hemmetin absurdi hetki kirjoittaa kalenteriin "klo 8: amputaatio".

Laura Save; Paljain jaloin 


♥ Mutta miten lähteä? Me olemme toisissamme kiinni sitkeillä säikeillä, eikä kukaan ole irti kaikista, sen tietää jokainen kiduttaja. Aina on joku, jonka kivun ja kärsimyksen tunnemme omassa ruumiissamme. Miten uskaltaa olla puoliso ja vanhempi, sitoa itseensä ihmisiä noilla lihaan kiinnittyvillä siimoilla, jotka eivät riuhtaisusta katkea. Mitä enemmän rimpuilee, sitä syvemmälle koukun hakaset puristuvat.

Tua Harno; Ne jotka jäävät 


♥ Rakastuin hänen läsnäoloonsa ja hänen värisyttävään poissaoloonsa, rakastuin hänen silmissään kylpevään syvyyteen, rakastuin hänen luoksepääsemättömyyteensä ja siihen että hän oli yhtä aikaa maanantai ja viikonloppu.

Maaria Päivinen; Pintanaarmuja


Wilma


♥ Minä vannon, nähtyäni kasvosi
koko maailma on minulle harhaa.
Puutarha ei tiedä, mikä on lehti tai kukka.
Hämmentynyt lintu ei erota siemeniä ansasta
(Rumi)

Khaled Hosseini; Ja vuoret kaikuivat 


♥ Elias vihlaisi äkillisesti kuin kipeä hammas kesken minkä tahansa arkisen puuhan, kun hän letitti jonkun auki purkautunutta lettiä tai korjasi kirjoituksia tai kun hän oli oppilaiden kanssa jäällä napakelkkailemassa. Hän mietti: mitä jos kipu ei lakkaa koskaan? Jos aika ei muuta mitään vaan aina on ikävä?

Inka Nousiainen; Kirkkaat päivät ja ilta♥ Hän meni taas portaita alas, istahti varovasti vanhalle sohvalle ja valitsi Ystadin poliisitalon numeron. Kesti muutaman minuutin ennen kuin Martinsson vastasi.
- Missä olet? Martinsson kysyi.
- Ennen kysyttiin, mitä jollekulle kuuluu, Wallander vastasi. - Nyt kysytään, missä joku on. Meidän tapamme tervehtiä toisiamme on tosiaankin kokenut vallankumouksen.
- Soitiko ihan kertoaksesi tuon?

Henning Mankell; Haudattu 


♥ ...kraaterinpohjassa ei ole ääntäkään, onko tämä rakkautta niin kipeää ja sietämätöntä, näinkö kova on voima jolla meidän on tultava toisiksemme että maankuoret räjähtävät, voisiko hän tällä vihalla ja vallalla ulottua niin syvälle että se mikä on tuskin alkanut lakkaa olemasta, siksi hän kaivautuu minuun että saisi kaavittua pois itsensä, rikottua hajalle tämän ruumiin joka on minun ruumiini eikä kenenkään toisen...

Riikka Pelo; Jokapäiväinen elämämme 


♥ Jos minun olisi pitänyt valita – tai jos kukaan olisi koskaan kysynyt – olisin nimennyt syyskuun lempikuukaudekseni. Silloin valo oli täyteläisin, luonto hauraimmillaan ja kauneimmillaan ja raikkaassa, öisessä sateisessa puhdistuneessa ilmassa vielä lämpöä; puiden lehdet hehkuivat kuin järkensä menettäneinä, metsä tuoksui samaan aikaan märältä ja kuivalta, ja pilvettömänä päivänä taivaan sininen kansi huumasi syvyydellään. Syyskuussa myös kaupungit elivät vahvimmin. Kesän verkkaisuus oli päättynyt eikä talven tieltään lakaiseva kylmyys vielä ollut saapunut. Kuumuus ei läkähdyttänyt eikä pureva pakkasviima lannistanut. Minulle syyskuu oli aina ollut kuukausista toiveikkain, täynnä suuria lupauksia ja avautuvia mahdollisuuksia.

Antti Tuomainen; Synkkä niin kuin sydämeni 


♥ Maailmaa ehkä on kaikki, mikä on, niin kuin se on. Toisaalta niistä asioista, joista ei voi puhua, täytyy vaieta, ja minä kyllä lisäisin tämän asian sille listalle.

Pasi Ilmari Jääskeläinen; Lumikko ja yhdeksän muuta


♥ Ja sinun todellakin on selviydyttävä siitä rajusta, metafyysisestä, symbolisesta myrskystä. Ja olipa se miten metafyysinen tai symbolinen tahansa, älä kuvittele, etteikö se viiltäisi lihaa kuin tuhat partaveistä. Ihmiset vuotavat verta, myös sinä vuodat verta. Kuumaa, punaista verta. Tahraat kätesikin siihen vereen, omaasi ja toisten.

Haruki Murakami; Kafka rannalla 


♥ Nyt tiedän mitä kuoleminen tarkoittaa, Danny mietti, se on sitä kun haluaa puhua jonkun kanssa mutta ei pysty.

Jennifer Egan; Sydäntorni


"Kuinka kauas meidän on mentävä? Mihin saakka?" Kunnes tiedetään, mitä on toisella puolella. "Jospa se ei lopukaan koskaan?" Silloin ainakin tunnetaan aavikko.

André Brink; Hiljaisuuden tuolla puolen

Syksyn (kirja)satoa odotellessa! 


31 kommenttia:

 1. Voi itkut ihanainen ystäväni Annika, miten upeita sitaatteja olet löytänyt! Monet kirjat ovat tuttuja, ja palautit niitä mieleeni (esimerkiksi Kafka rannalla).

  Tuo Siilin eleganssi sitaatti oli ihana. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Krista, näitä on kiva itsekin joskus lueskella. Pitäisi ihan kirjata manuaalisesti johonkin vihkoon ylös.

   Siilin eleganssi ON ihana... Story of my life <3

   Poista
 2. Tällainen postaus on ihanan erilainen! Todella ihania sitaatteja olet löytänyt ja ihana kun jaat näitä muiden kanssa <3

  VastaaPoista
 3. Hienoja lainauksia, Mankell Wallanderit pohtivat paljon muutosta, ja sitä minkälainen maailma ennen oli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jokke! Mutta nyt Mankell mokoma petti meidät, ja lopetti Wallander-sarjan. Nyyh.

   Poista
 4. Ihania sitaatteja :) Ja taitaapa olla omastakin kirjasta mokoma! Luen juuri Kafkaa rannalla. Ihana kirja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, oi, oi, Kafka rannalla. Ihan paras! <3

   Ja mokoma tosiaankin... :)

   Poista
 5. Laura Saven sitaatti on niin hänen kirjansa näköinen...vieläkin sydän pakahtuu ja kyyneleet tulevat silmiin...hienoja sitaatteja ja tuo Siilin eleganssi on ihana.
  Varasin tuon Tummanhopeisen meren kirjastosta, koska Noidan rippi oli niin älyttömän hyvä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, eikö näin? <3

   Toivottavasti saat Tummanhopeisen meren pian, se on käsittämättömän ihana! Vaikea sanoa kumpi parempi, verrattuna Noidan rippiin. Molemmat omilla tavoillaan niin suloisen raastavia.

   Poista
 6. Voi, kiitos näistä! Aivan mahtavia. (Paitsi Pelo taisi mennä meikältä pikkuisen ohi.=D)Nauratti tuo aloituksesi, kun kuvailit muiden bloggaajien lukukokemusten summaamista, ja siinä kohta "ympyröitä". Minähän olen niin tunnettu taulukoiden tekijä, että heti näin sieluni silmin itseni pihalla, piirtämässä soraan ympyrää, jonka sisäpuolelle heittäisin kaikki tänä vuonna lukemani kirjat. Sitten ottaisin valokuvan. Ja laittaisin blogiin. Ja sanoisin: tässä teille ympyrätaulukko. =D

  Wilma nähtävästi joogaa kuvassa, suloinen! Lieköhän käyneet samaisen joogagurun opeissa meidän kissan kanssa. =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wilmalla on paljon opetettavaa, jahka kotiutuu!

   Pelon sitaatti on vain niin hieno, että se menee mullakin - vähän - yli hilseen. Mutta hyvältä kuulostaa, eikö ;)

   Mainitsinkin Excelit ihan sua ajatellen. Sinä siellä, oikea kaavailija :D

   Poista
 7. Minustakin Wilma slelvästi joogaa ja muuten, tuon asanan nimi on koira :)
  Oli kiva lukea, mitä sitaatteja olit valinnut kirjoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheri :D Saas nähdä, millainen typy. Arvaa odotanko elokuuta...

   Poista
 8. Ihania sitaatteja! Ja ihana pikkuinen koirasuloisuus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja näitä olisi ollut vaikka kuinka, mutta hiukan piti rajoittaa :)

   Poista
 9. Mainio idea menneiden lukukokemusten koontiin. Ihania sitaatteja. :)

  VastaaPoista
 10. Oi mitä sitaatteja, näitä oli ilo lukea! Hirnahdin haikeuden kuorruttamaan nauruun Haudatun kohdalla - niin ihana, niin mankellmainen! <3

  Muutkin sitaatit olivat kauniita, heräsi kiihko lukea kirjat, joita en ole vielä(kään) saanut luettua mm. tuo Fletcherin kirja, joka on hautautunut johonkin kirjakasaan, apua!

  Wilma on vienyt minunkin sydämeni, joko se pian tulee kotiin? <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elegia, ja nyt huomaan, että tästä puuttuu Brink... Mun on pakko editoida juttua!

   Fletcher kirjoittaa suloisesti ja intohimolla, tosin hänellä ei ole kovin paljon rosoa. Mutta kokeile, sittenpähän tiedät, lankeatko:)

   Wilma tulee 10.8. arvaa onko jo ikävä! <3

   Poista
 11. Siilin eleganssi, Ne jotka jäävät, Pintanaarmuja ja Jokapäiväinen elämämme,näille minäkin suitsutan.

  Tulen lukemaan Taivaslaulun, vasta kun olen tehnyt oman juttuni. Nyt pakko rynnätät ruokakauppaan, sillä talo on ihan tyhjä safkasta;) Yirtän päästä rytmiin kiinni vuorokaudessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, näille me suitsutamme! Ihan hurja kirjavuosi, miten näitä voi laittaa minkaanlaiseen järjestykseen loppuvuodesta? Apua!

   Take your time. Täällä me olemme :)

   Kuten Elegialle kommentoin, Wilma saapuu 10.8. Oi, oi.

   Poista
  2. Nyt ehdin jopa lukea kaikki sitaattisi ja minulle vaikuttavin on Pelon teksti. Se läpäisee minut kuin tikari ja tosi.

   Oi, kohta on jo 10.8.♥

   Poista
 12. Aika paljon sellaisia kirjoja, joita en ole vielä lukenut, ja jotka nyt alkoivat kiinnostaa.

  VastaaPoista
 13. Mainio idea kerata sitaatteja nain samaan postaukseen. Itse poimin kirjoista parhaimmat ja lisaan ne kirja-arvioiden yhteyteen, mutta sen jalkeen annan niiden olla. Ihania sitaatteja myos. Siilin eleganssi & Tummanhopeinen meri <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katri, kiva kuulla, että tällaiselle postaukselle tilausta ♥ Täytyy muistaa idea jatkossakin, mä kun olen aivan sitaattifriikki!

   Poista
 14. Mahtavia sitaatteja, näitä pitäisi ehdottomasti makustella pitempään :) Siilin eleganssi, Pintanaarmuja... <3

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi! ♥