keskiviikkona, syyskuuta 29, 2010

Inger Frimansson; Alastomien naisten saari

Kaupunkilaistunut kirjailija Tobias Elmkvist saapuu lapsuudenkotiinsa auttamaan sairasvuoteella makaavaa isäänsä maatilan töissä. Apuna ovat isän puoliso Sabina, tämän aikamiespoika Adam ja paikallinen hanslankari Hardy. Kylään on palannut myös Tobiaksen luokkatoveri, ratsutilayrittäjä Ingelize.

Tobias palaa kotiseudulleen vastahakoisesti, koska suhde isään ei ole kunnossa. Kirjoittaminenkaan ei suju, uusi dekkari on pahasti myöhässä.

Kahden ihmisen välille syttyy yhteys ja intohimo, jonka seuraukset muuttavat kaikkien elämän peruuttamattomasti. Tilannetta sekoittavat avionrikkojien kohtalosta kertovat vanhat tarut, jotka alkavat kummitella nykyhetkessä. Katastrofi uhkaa koko yhteisöä...


***

En tiedä johtuuko aiemmin lukemastani höhlä-dekkarista vai mistä, mutta tämän teoksen parissa todellakin viihdyin. Kirjan ahmaisi hetkessä (toinen juttu tänne blogiin kirjoittamisen kanssa). Olen alkanut lämpiämään Frimanssonille siinä määrin, että päätin lukea läpi koko tuontannon.

Kirjailijan ihmistuntemus on ensiluokkaista. Toki teosten aiheet toistavat hiukan itseään, mutta itsensä toisto ei taida olla pelkästään kirjailijoiden "synti"... Kirjoissa tukaliin tilanteisiin joutuvat tavalliset ihmiset ja sitten puidaan syitä ja seurauksia tavallisessa arjessa. Teokset ovat niin inhimillisiä ja sen puolesta uskottavia. Jollain tapaa kaikissa kirjoissa toistuu sama teema, kuin vaikkapa Dostojevskin Rikoksessa ja rangaistuksessa.

Ko. kirjassa pohditaan isä-poika -suhteen kiemuroita asioita kovin syvällisesti selittelemättä. Kielletty rakkaus tuo romaaniin oman mausteensa ja tunnelma on taattua frimanssonia.


Paljastettakoon, että tämän hurjan pitkän jännäriputken jälkeen luen jotain ihan muuta.1 kommentti:

 1. Do you have a spam issue on this site; I also am a blogger,
  and I was wanting to know your situation; many of us have
  developed some nice methods and we are looking to trade methods with others,
  please shoot me an email if interested.
  Feel free to surf my web-site - online casino free

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi! ♥