maanantaina, toukokuuta 23, 2011

Katarina Wennstam; TahraJonas Wahl on menestyvä asianajaja. Hänellä on kaunis vaimo, fiksut lapset ja luksustalo. Ura on nousussa, ja häntä pyydetään televisioon kommentoimaan kohuttua ihmiskauppajuttua. Kukaan ei aavista, kuinka korkeilla panoksilla hän pelaa astuessaan valokeilaan.

Wahlin televisiossa työskentelevän vaimon elämä vaikuttaa täydellisen kadehdittavalta. Mutta hänellä on karmiva tunne, ettei kaikki ole kunnossa. Mitä Jonas tekee niinä iltoina kun jää ylitöihin?

***

"Mistä näitä tulee? Ruotsalaisia dekkaristeja. Jälleen uusi mielenkiintoinen lisälehti maailmanmaineeseen nousseesta Ruotsin dekkari-ihmeestä." - Näin pohditaan HS.n kulttuurisivuilla.

Tahra on koukuttava, uskomattoman hienosti punottu psykologinen trilleri, jossa kaivaudutaan syvälle päähenkilöiden sielunmaisemiin. Aiheena ihmiskauppa, prostituutio ja ylipäätään naisen asema, ei jossain kaukoidässä vaan täällä tässä ja nyt. Toki kirja sijoittuu Ruotsiin, mutta voisinpa kuvitella asioiden olevan aivan samalla mallilla kotimaassakin. On vain asioita, joista ei puhuta.

Hienoa, että Wennstam nosti aiheen pöydälle näin taidokkaalla ja monisyisellä teoksella. Todellakin pidin ja todellakin suosittelen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi! ♥