torstaina, tammikuuta 12, 2012

Romain Sardou; 24 ruumista
Talvella 2007 New Hampshiressa löydetään 24 ruumista moottoritien penkalta. Jokaisella ruumiilla on sydämessään yksi luoti, eikä yhdessäkään näy jälkiä vastustelusta. Mikä vielä ihmeellisempää, kukaan ei kaipaa vainajia: yksikään aviopuoliso, äiti tai työtoveri ei ota yhteyttä poliisiin.

Tapausta alkaa tutkia New Hampshiren osavaltion poliisipäällikkö Stuart Sheridan. Niin kummalliselta kuin se tuntuukin, alkaa vaikuttaa siltä että kirjallisuudella on tärkeä merkitys murhaajalle. Sheridan värvää tutkintaan nuoren kirjallisuuden professorin Frank Franklinin. Vasta 29-vuotias Franklin on hiljattain aloittanut työt Durrisdeerin vauraassa yliopistossa, joka sijaitsee metsän keskellä synkässä linnassa.

24 ruumista on koukuttava trilleri, joka vie lukijan mukanaan. Se jatkaa samassa tyylilajissa kuin Sardoun edellinen suomeksi julkaistu romaani Kolmastoista kylä (Bazar 2010), joka sijoittuu keskiajalle. Sardou on mestari pahaenteisen tunnelman ja dramaattisen jännitteen luomisessa.

***

Tämä romsku lähti kirjastosta mukaan ihan randomina. En tykännyt teoksesta oikeastaan missään mielessä tai vaiheessa. Henkilöhahmot jäivät ohuiksi ja mitään sanomattomiksi, lukuunottamatta "pääpahista", joka herätti suorastaan raivoa.

Erittäin koukuttavaksi teosta voi kuitenkin hyvällä syyllä sanoa. Kun tarinan oli aloittanut, niin sitä vain luki ja luki. Vajaa 400 sivua hurahtikin parissa illassa, joten imua tästä ei tosiaan puuttunut. Ehken kuitenkaan suosittele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi! ♥