tiistaina, tammikuuta 31, 2012

Peter James; Kuolema ei riitä
Samana yönä kun Brian Bishop tappaa vaimonsa Brightonin kodissaan, hän on todistettavasti Lontoossa. Ainakin siltä tilanne näyttää rikosylikomisario Roy Gracen ryhtyessä tutkimaan seurapiirirouva Katie Bishopin raakaa murhaa.

Grace joutuu toteamaan, että Bishop on jotenkin onnistunut tekemään mahdottoman tempun; ollut kahdessa paikassa yhtä aikaa. Onko joku varastanut hänen henkilöllisyytensä vai onko Bishop yksinkertaisesti mestarivalehtelija?

Kun vielä kaksi muutakin naista löytyy murhattuina, on Brightonin poliisilla kiire sada tilanne hallintaan, ennen kuin huhut sarjamurhaajasta aiheuttavat yleistä paniikkia.

Mitä syvemmälle Bishopin perheen salaisuuksiin Roy Grace kaivautuu, sitä ilmeisemmäksi käy, ettei mikään ole sitä, miltä ensi silmäyksellä näyttää. Tutkimusten edetessä myös rikosylikomisarion oma elämä uhkaa suistua pahasti raiteiltaan. 

Kirja on rikosylikomisario Roy Grace -dekkarisarjan kolmas osa. Ja jälleen kerran Peter James onnistuu yllättämään lukijansa täydellisesti.

”Kerran aloitettuaan on mahdotonta laskea kirjaa käsistään.”
Daily Express

***

Myönnän olevani pedantti kirjojen suhteen. Jos joku sarja aloitetaan ja siitä edes hitunen kiinnostutaan, se myös loppuun luetaan. Joskus tällainen järjestelmällinen eteneminen tuottaa positiivisia yllätyksiä, joskus mennään metsään niin että ryskyy.

Toinen Roy Grace -kirja, Kuolema katsoo kohti, oli ok, mutta tämä jatko-osa osoittautui jälleen pettymykseksi. Siinä oli 500 sivua ja mielestäni sivuja olisi voinut karsia kovalla kädellä. Nyt tarina rönsyili liiaksi. Olin käsittänyt, että kirjan lopusta löytyisi kunnon yllätys, mutta arvasin loppuratkaisun liian aikaisin. Näin ollen "loppuhuipennuksestakaan" ei voi kuin marista.

Taidanpa hyvästellä tämän kirjasarjan ja etsiskellä parempaa luettavaa varauksia odotellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi! ♥