tiistaina, syyskuuta 25, 2012

SusuPetal; Keskiäkäisiä hajatelmia


Miten määritellään keski-ikä? Onko esimerkiksi 34v. täyttävä jo keski-ikäinen? Sairastuin kolmenkympin kriisiin jo paljon aikaisemmin ennen kuin "pelätty" luku tuli täyteen. Kun mittari sitten ylittyi, se ei tuntunut enää juuri missään. Paitsi että silmänympärykset alkoivat kaivata entistä enemmän peitevoidetta, vaatekoko kasvoi parilla numerolla (okei, synnytykselläkin lienee syynsä tähän, toisaalta siitä on jo reilu vuosi...), kroppaan eksyi uusia särkyjä. Tätäkö tämä nyt on ja tulee olemaan? Apua! SusuPetal ei vastaa keski-iän iälliseen määritelmään, mutta naisen sisäisestä ja ulkonaisesta vanhenemisesta hän tarinoi aseista riisuvan riipivästi.

Tässä iässä on 
todennäköisempää
että se on 
noidannuoli
joka iskee.
Amor
ampuu ohi.


Lempeästi, kiertelemättä

Sanotaan, että kylmä
kahvi kaunistaa.
Vatsa ei vaan kestä
sitä määrää kahvia
mitä naama vaatisi.


Suoraan.

Olisi ne
kellot voitu 
siirtää
vähän reilumminkin
taaksepäin.

Vaikka
25
vuotta.


Teos alkaa tarkkanäköisillä otteilla parisuhdetilanteista, jotka saavat lukijan miettimään, kannattaako laukoa totuus, vai koristaa sittenkin kommenttinsa valkoisella valheella.


Epärealistisen romantiikan kaipuu

-Kulta, haluisiksä juoda shampanjaa kun kengästäni?

-Sori, mut mun pää ei kestä sellaista määrää.Hajatelmia ryhdittävät paljon puhuvat kuvat. Tällaistako on olla vanheneva nainen? Tällaistapa juuri, mutta itseään armahtava viimeinen luku Ihana minä esimerkittää lempeää tapaa suhtautua omaan, pikku hiljaa kulahtavaa vartaloa kohtaan. Ikuista nuoruutta peräänkuuluttaa media mutta hitot siitä, meillä on tissit, massu, pylly, reidet. Me olemme naisia ja ihania juuri tämän ikäisinä, tämän näköisinä ja tämän kokoisina. 

Hauska lahjaidea mutta ihana löytää myös omasta kirjahyllystä.

Teosta voi kysellä monilahjakkuudelta itseltään SusuPetal  ja täältä sekä myös suoraan BoDilta

Hajatelmia on arvostellut ainakin Leena Lumi

4 kommenttia:

 1. Kiitos! Aivan ihastuttava arvio keskiäkäisyydestä, jolta kukaan ei pääse pakoon!

  Laitan linkin tähän arvosteluun blogiini, jos sopii!

  <3

  VastaaPoista
 2. Tämä on kyllä ihana kirja, on luettu ja hyväksi havaittu. Ja mikä parasta, kirja ei vanhene, vaikka itse vanhenee. Kestää useita lukukertoja ja joskus on kiva vain selailla! :-)

  VastaaPoista
 3. Susu, saa linkittää! Kiitos itsellesi :)

  VastaaPoista
 4. Elegia, kirja kestää taatusti monet lukukerrat!

  Sain myös Goottiemon ja Kadotetun maiseman ♥ Ymmärrän, että julkaisemisessa on omat paineensa ja jännityksensä (hei, mullahan itselläni ei ole stressinsietokykyä nimeksikään!) mutta jotenkin uskoisin, että teoksesi iskee. Aihe tulee kohti.

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi! ♥