maanantaina, joulukuuta 26, 2016

Kirjava vuosi 2016Kuva Sanna Niemelä

Se olisi taas aika, ystävät rakkaat, ryhtyä listaamaan juuri päättymässä olevan vuoden parhaita lukuelämyksiä. Työ on aina yhtä vaikeaa, sitä en kiellä, mutta toisaalta myös palkitsevaa sekä itselleni, että toivottavasti myös teille, blogini uskolliset seuraajat. Lämmin halikiitos, kun olette jaksaneet kyydissä pysyä, ja vielä superhyperextrakiitokset kaikille kommentoijille. Te teette kirjaelämysten jakamisesta juhlaa!

Tänä vuonna olen pyrkinyt (menestyneesti, tai sitten en) lukemaan vähemmän jännäreitä, hyppimään vähän genrestä toiseen ilman ennakkoluuloja. Kuitenkin, pakko se on todeta että sydämeni sykkii trillereille, siinä missä tunnetasolla lähelle tuleville lukuromaaneillekin!


Parhaimmat kaunokirjalliset teokset ovat


- Katri Lipson, Detroit

- Sadie Jones, Kotiinpaluu

- Emma Cline, Tytöt

- Hanna-Riikka Kuisma, Viides vuodenaika

- Aino Kivi, Maailman kaunein tyttö.


Tyttöraasut. Maailma lihottaa heidät lupauksilla rakkaudesta. Miten kovasti he sitä kaipaavatkaan ja miten vähän heistä suurin osa sitä koskaan saa. Siirappisia popkappaleita, leninkejä joiden esittelyihin katalogeissa sisällytetään sellaisia sanoja kuin "auringonlasku" ja "Pariisi". Sitten heidän unelmansa riistetään väkivaltaisella voimalla: farkunnapit revitään auki, kukaan ei edes vilkaise, jos mies huutaa tyttöystävälleen bussissa.
- Emma Cline, Tytöt


Kauhuosastolla tuli tänä vuonna vierailtua harmittavan hajanaisesti, mutta tahdon ehdottomasti nostaa esiin

- Marko Hautalan Kuiskaavan tytön.


Ja niin, sitten ovat vielä vuorossa jännärit


- Ursula Poznanski, Äänet

- S. K. Tremayne, Jääkaksoset

- Karin Slaughter, Kaunokaiset

- Håkan Nesser, Carmine Streetin sokeat

- Stephen King, Mersumies

- Steinar Bragi, Sumu

- Samuel Bjørk, Minä matkustan yksin.Näen unissani juuri niin kuin näin hänet todellisuudessa ja ajattelen samalla, mitä ajattelin silloin.
Hetki on jo ohi.
En ehtinyt vangita sitä.
En ikinä ehdi vangita mitään.
Kaikki se, mitä näemme ja ihmettelemme ja mihin rakastumme, on jo tapahtunut. Hetki on jo häipymässä, lopullisesti ja peruuttamattomasti. 

- Håkan Nesser, Carmine Streetin sokeat


Vielä olisi paljon, paljon muitakin huomioimisen arvoisia romaaneja, jotka varmasti saavat maininnan muissa blogeissa... Pyrin tekemään listastani massasta hiukan poikkeavia, tahdon nostaa esiin vähemmän rummutettuja romaaneja.

Erittäin tunnelmallisia ja lempeitä joulun jälkeisiä päiviä; nyt luetaan ja lepäillään! Tulkoon vettä vaikka taivaan täydeltä, joulu asuu ihmisten sydämissä, viis ulkoisista puitteista. Sitä paitsi onko ihanampaa syytä jäädä peiton alle kirjan kanssa, kuin huonot kelit?

Innolla käymme kohti vuotta 2017, sillä kirjakatalogit lupaavat varsin hyvää...


Rakkaudella,

AnnikaTuijotimme toisiamme, juopuneina toisistamme, toisen sairaudesta ja voimasta, sama hulluus, sama vimma; ja äkkiä kaikki paska, kaikki viha ja häpeä ja epätoivo ja ahdistus ja tuska ja kateus ja mustasukkaisuus ja kostonhalu ja katkeruus ja sadismi ja julmuus ja raivo ja itseinho, kaikki oli normaalia ja ihan ok, ja sen keskellä olimme molemmat kauniita ja puhtaita.

- Aino Kivi, Maailman kaunein tyttöKuva Timo Kivi

15 kommenttia:

 1. Mulla listaus edessä, mutta tiedän jo nyt että samoja kirjoja listoillani tulee olemaan. Mikä kirjavuosi meillä on ollutkaan! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti on samoja, murusein ❤ Tuliskohan ensi vuodesta vielä parempi? ;)

   Poista
 2. Tulevaa odottaen, just katselinkin kevätkatalogeja läpi. Kiinnostavia kirjoja olet lukenut, ja paljon olen täältä saanutkin lukuvinkkejä, kiitos siitä. (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi ja ihanaa, kun oon saanut olla välittämässä sanaa hyvistä lukuelämyksistä :) Ensi vuotta odotellessa, vähiin käy tämä nykyinen...

   Poista
 3. Emma Clinen Tytöt on minunkin vuoden parhaat -listallani mukana. Hieno, hieno kirja :) Uutuusjännärit jäivät minulla tänä vuonna vähän vähemmälle lukemiselle, mutta Jääkaksoset aion lukea kunhan saan sen kirjastosta käsiini. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti Jääkaksoset listalle :) Erinomainen, ja erikoinenkin trilleri, joka onnistui yllättämään... Voih, Tytöt aion lukea vielä joskus uudelleen <3

   Poista
 4. Löysin seitsemän kirjaa, jotka olen lukenut tänä vuonna. Olen myös uskaltanut lukea yhden Hautalan kirjan Torajyvät.
  Karin Slaughter on jotain tosi huippua ja olen lukenut jo uusimman suomennoksen Kahlittu, josta bloggaus tulossa, kunhan ehdin.
  Olen tehnyt kirjasstoon jo yli 20 kirjavarausta ensi vuoden kirjoista, joista eniten odotan Jo Nesbon uusinta Harry Hole kirjaa Jano ja Lars Keplerin Kaniininmetsästäjää. Tulossa jälleen huikea lukuvuosi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo voi että arvaa olenko täpinöissäni; uusi Harry Hole ja Joona Linna!! <3 Meillä on mukavan samanlainen lukumaku ja oon saanut paljon hyviä vinkkejä sinulta. Luen seuraavaksi Villa Vietin Linnut...

   Poista
 5. Tytöt kiinnostaisi kovasti ja tänään harmittelinkin etten pyytänyt sitä joululahjaksi!
  Kevään katalogit tosiaan lupaavat hyvää<3
  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin lupaavat, tässä alkaa jo jännittää! ;) No voi että, sun täytyy Tytöt lukea, uskon että rakastut...

   Poista
 6. Listasta tuli taas hyviä vinkkejä. Tykkään myös trillereistä, mutta pyrin lukemaan monipuolisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Ja ihan samoilla linjoilla, monipuolisesti pyrin lukemaan, mutta jotenkin ne trillerit aina ryysää lukulistan kärkisijoille :)

   Poista
 7. Ah, taas tämä ihana vuodenaika kun saa läjäpäin kirjasuosituksia blogeista. Mainitsemistasi olen lukenut vasta Tytöt (hieno!) ja Jääkaksoset (njääh), mutta aion lukea vielä ainakin Sumun.

  Kirjaisaa vuotta 2017, Annika!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah Tytöt mutta mitä ihmettä Sonja Jääkaksosista? :D Jos vaan jaksat, tule kertomaan kun Sumu blogattu ellen huomaa sitä. Haluan ehdottomasti kuulla kirjasta mielipiteesi sen loppuratkaisun takia ;)

   Sitä samaa sinulle, Sonja <3

   Poista
 8. Tänä vuonna pitää kyllä pyrkiä lukemaan loputkin Hautalat, ja josko me päästäis sen zombi-sarjakuvamöhkäleen kimppuun myös jossain vaiheessa... ;D

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi! ♥