perjantaina, heinäkuuta 31, 2009

Mary Letourneau, Vili Fualaau; Rikoksena rakkaus

286s.

35-vuotias opettaja. 13-vuotias oppilas. Kuka vietteli kenet? Miksi älykäs ja hyvin koulutettu neljän lapsen äiti on valmis riskeeraamaan perheensä, uransa ja vapautensa teinipojan vuoksi? Onko kyse rakkaudesta, seksuaalisesta väärinkäytöstä vai jostain aivan muusta? Rikoksena rakkaus -kirjassa Mary Letourneau ja Vili Fualaau kertovat omin sanoin, miten heidän poikkeuksellinen suhteensa alkoi, miten Mary pidätettiin, kuinka hän synnytti Vilille kaksi lasta, joista toisen vankilassa ja kuinka heidän tarinastaan tuli yksi Yhdysvaltojen kohutuimmista oikeustapauksista. Maryn ja Vilin vuonna 1997 julki tulleesta suhteesta on tehty tv-elokuva ja useita kirjoja.

***

Hmm. Hmm. En todellakaan tiedä mitä tästä tarinasta ajatella.

Kirjan sivuilla opettaja Mary vakuutti rakkauttaan oppilastaan Vilia kohtaan, joka oli 12v. kun heidän suhteensa alkoi. Maryn näkökulmasta asiassa ei ollut mitään pahaa, vaikka hän itse oli tahollaan naimissa ja neljän lapsen äiti, ja Vili tosiaan "pikkuisen" nuorempi. Kirjassa myös Vili kertoi oman näkemyksensä asioista. Toisaalta hänen runonsa vaikuttivat hyvin kypsiltä, toisaalta tekstistä huomasi, että kyseessä oli teini, joka tahtoi lähinnä opettajaltaan seksiä.

Mary vangittiin kahteen otteeseen lapsen hyväksikäytöstä, ensin puoleksi vuodeksi, ja kun ei ottanut opikseen, sitten seitsemäksi ja puoleksi vuodeksi. Sinä aikana pari sai kaksi lastakin. Googlaamalla löysin sitten tuoreimpia uutisia (jotka toki nekin ovat vuosien takaa), jotka kertoivat Maryn viimein vapautuneen vankilasta ja parin menneen naimisiin. Ehkä kyse siis oli muustakin kuin hyväksikäytöstä. Silti. Jotenkin epämiellyttävä juttu. Varsinkin kun teosta lukiessa Maryn itsekeskeisyys paistaa esiin raivostuttavasti joka sivulta.

6 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Minäkin olen lukenut tämän ja tein ihan saman kuin sinä, tutkin netistä taustatietoa ja myöhempiä tapahtumia pariskunnan elämästä. Hämmentävä tarina kerta kaikkiaan.

  http://lukupaikka.vuodatus.net/blog/743220/mary-letourneau-vili-fualaau-rikoksena-rakkaus/

  VastaaPoista
 3. Ensireaktio on ällötys :( Ymmärrän, että teinipoikaan voi tietyssä mielessä ihastua. Mutta sitten aikuisen järjen pitäisi voittaa. Kyseessä on kuitenkin lapsi, jonka pitäisi saada tehdä kokeilunsa ihan oman ikäistensä seurassa omalle kehitystasolleen sopivalla tavalla.

  Näin paasasi vanha tylsä tantta, joka ei vaan voi ymmärtää...

  VastaaPoista
 4. Marielka, ymmärrän sua täysin!!

  VastaaPoista
 5. Sori sekoilu Rachelle, poistin tuon ekan viestin ihan vaan kirjoitusvirhehäröilyjen takia....

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi! ♥