torstaina, heinäkuuta 23, 2009

Olav Valen-Sendstad; Pistin lihassa

206s.

Tie rauhaan elämän taisteluissa.

Pistin lihassa on syvästi sielunhoidollinen teos avuksi niille, jotka tuntevat jatkuvasti epäonnistuvansa kristittyinä ja joutuvansa tappiolle kiusaustensa ja oman heikkoutensa ahdistamina. Lähtökohtanaan Paavalin sana hänen ruumiiseensa asetetusta pistävästä piikistä, pistimestä, Olav Valen-Sendstad osoittaa, millaisen avun Paavali sai kamppailuunsa. Olav Valen-Sendstad (1904-1963), norjalainen pappi ja filosofian tohtori, oli aikanaan merkittävä hengellinen johtaja omassa maassaan. Hänen runsaasta kirjallisesta tuotannostaan on suomennettu useita tekosia. tämä on uudistettu laitos jo pitempään lopppun myytytä olleesta sielunhoidollisesta klassikosta.

***

Teos julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1937. Omani on neljäs painos tästä klassikosta. Tekstin paikoin vanhahtava sävy antoi kirjaan oman tunnelmansa, silti kirja oli täyttä asiaa kristinuskon ytimessä ja ytimestä.

Me ihmiset olemme pahoja, se nyt on vain yksi elämän tosiasia ja ennen kaikkea voisi sanoa, että me kristityt olemme pahoja. Kirjassa ei oikeastaan ole mitään "uutta", vaan se julistaa vanhaa ja aina ajankohtaista ristinsanomaa helposti lähestyttävään sävyyn. Pistin lihassa kertaa samaa sanomaa kuin Raamattu; Jumalalla oli ongelma jonka hän itse ratkaisi.

Ihana ja merkittävä teos, joka löytyy kirjahyllystäni, ja johon säännöllisen epäsäännöllisesti palaan. Suosittelen hyvää hengellistä perusmatskua etsiville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi! ♥