tiistaina, marraskuuta 17, 2009

Jilliane Hoffman; Cupido

"Loistava esikoinen - kirjailijasta saattaa hyvinkin tulla naispuolinen Grisham." - Independent

Kun nuori kaunis Chloe Larson raiskataan ja melkein tapetaan, kukaan ei joudu teosta vastuuseen. Mutta aika ei paranna haavoja. Chloesta tulee kivenkova juristi C. J. Townsend, nainen vailla menneisyyttä. Kaksitoista vuotta myöhemmin Townsend toimii syyttäjänä William Bantlingin jutussa. Miestä epäillään Cupidoksi, sadistiseksi sarjamurhaajaksi, joka riistää sydämen uhriensa rinnasta. Townsend tunnistaa raiskaajansa, ja menneisyyden demonit nousevat kätköistään. Townsend saa tilaisuuden jossa hänen on valittava: tapahtuuko oikeus - vai oikeutettu kosto?

Floridassa asuva Jilliane Hoffman on luonut näyttävän uran lakimaailmassa ennen kirjailijaksi ryhtymistään. Hänen esikoistrillerinsä otettiin vastaan kiihkeän innostuneesti, ja Warner Brothers voitti kisan kirjan elokuva-oikeuksista.

***

Sainpas minäkin tämän paljon kehutun oikeussalitrillerin luettua. Todella mukaansatempaava tarina, kirjailijan kerrontaa saattoi vain ihailla. Pidin siitä syvyydestä, jota Hoffman oli onnistunut päähenkilöihin luomaan, hyytävän uhkaavasta tunnelmasta sekä sopivan kierosta huumorintajusta. Jäin ihmettelemään ainoastaan sitä, miksi en ollut tullut tarttuneeksi kirjaan jo aikaisemmin.

3 kommenttia:

  1. Saitpahan minut kiinnostumaan. Mainitsemasi sanat "syvyys" ja "kiero huumorintaju" lupaavat paljon. Jos silmiin osuu, tiedä lainata. Nyt onnistuin saamaan kirjastosta joskus esittelemäsi kirjan amisheista. Saapa nähdä, onko yhtä mukavaa luettavaa kuin "Sisareni puolesta". Lailaluu

    VastaaPoista
  2. Lailaluu; mielestäni kirja Karu totuus (toivottavasti nyt muistan nimen oikein :), oli loistavaa luettavaa. Nautinnollisia lukuhetkiä! anilo.blogista löytyy oma arvioni kirjasta.

    VastaaPoista
  3. heh, nimi olikin "Koruton totuus"!

    VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi! ♥