tiistaina, maaliskuuta 26, 2013

TTT- Pääsiäislukemista


Pääsiäinen on tulossa! Monille meistä joulu on valon ja ilon juhla keskellä synkintä talvipimeyttä. Joulu katkaisee kaamoksen, antaa hengähdystauon. Toisille, ja itse kuulun tähän ryhmään, kevätauringon räikeät, näköhermoja viiltävät säteet aiheuttavat alakuloa. Väsymystä. Pääsiäinen tuo maalis-huhtikuulla toivotun katkoksen voimattomana jylisevään arkeen, kuin joulun kaltaisen helpotuksen. Pöytä katetaan silloin herkuista, kasvatetaan hennon vihreää rairuohoa, tavataan ystäviä ja sukulaisia. Pääsiäinen henkii perinteisine kiirasmessuineen hiljaisuutta, tuohusten tuoksua, iloa jostain, joka on taas murtautumassa läpi ajan ja avaruuden...

Hiljaisellakin viikolla luetaan. Ajattelin tehdä Top Ten Tuesday -postauksen Lumiomenan Katjan hengessä. Hän mietiskeli pääsiäislukemista täällä. Kuten olen vähän joka paikassa huokaillut, kirjojen suhteen minulla vallitsee runsaudenpula. Osa listan teoksista on juuri julkaistu, tai tullaan julkaisemaan tällä viikolla, joten pahoittelen, jos mainitsen tässä vielä saavuttamattomia teoksia. Ne voi siirtää sitten vaikka... ensi pääsiäiseksi. Jos malttaa. Minä en ainakaan malta :) Tällä hetkellä olen lukemassa Julie Kiblerin Matkalla kotiin, mutta siitä ei taida aivan viikonlopulle saakka riittää.

Tosiassa ehdin lukea ehkä yhden tai kaksi listalta, mutta onpahan tämä sitten tulevia viikkoja varten muistissa suuntaa näyttämässä.

1. Johanna Holmström; Itämaa

2. Mikael Niemi; Veden viemää

3. Kati Hiekkapelto; Kolibri

4. Katarina Wennstam; Alfauros

5. Minna Lindgren; Kuolema Ehtoolehdossa

6. Kishwar Desai; Postimyyntilapset

7. Unni Lindell; Sokerivalhe

8. Lisa Ballantyne; Syyllinen

9. Katja Kettu; Piippuhylly

10. Jes. 53

(hups, miten tuossa näyttää taas olevan noin paljon dekkareita...?)

Minut on myös haastettu ihanin vitosin! Postaukseni on luettavissa täältä ja lähetän kiitokseksi pehmoisia marsun suukkoja Annille, Sannalle ja Emilielle ♥ ♥ ♥


Ja nyt – minua kiinnostaa tietää, mitä te luette pääsiäisenä?

 
♥ : Annika


40 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen TTT-lista ja ihanan paljon suomalaista kirjallisuutta siinä! Minuu tietty kiinnostaa, mitä mieltä olet sitten Kolibrista. Samoin Tuo Itämaa kiinnostaa ihan muuten vain sen perusteella, mitä olen toisten arvioita lukenut.

  Onpa muuten hauska huomata, että tuo Ballantynen kirja (Syyllinen) on käännetty suomeksi! Luin sen viime kesänä ja tykkäilin kovasti, vaikka oli siinä jotain ärsyttävääkin. Mutta voin suositella sitä tosiaan :-)

  Ai niin, pääsiäinen on tosiaan jo ihan nurkan takana, mukavaa! Minun pitäisi lukra kirjaston kitjat pois alta. Tällä hetkellä on luvussa Kochin Illallinen. Kirjastosta on myös lainassa Ayaan Hirsi Alin Infidel. Rinnalla olisi tarkoiotus lukea jotain suomalaista ja tällä hetkellä kiinnostaa se Saattaja eli kenties ainakin se ajoittuu pääsiäiselle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, olipas hienoa kuulla, että oletkin jo Syylliseen tutustunut :) Minä itse asiassa sitä jo aloittelin mutta teksti ei lähtenyt vetämään ihan niin intensiivisesti kuin odotin. Mutta ehdottomasti tulen kirjan lukemaan. Täytyykin käydä sitten blogiasi selailemassa ja katsomassa, mitä olet Ballantynestä mieltä! Kansilärpäkkeen mukaan hän on kirjoittamassa uutta kirjaa.

   Minä taas odotan, mitä tykkäät Illallisesta! :) Mulle kirja oli yllätys, en osannut odottaa mitään noin psykologisesti tiivistä tavaraa. Kochilta tulee kuulemma suomeksi uusi teos syksyllä. Odotan!!

   Älä odota Saattajalta liikoja niin se menee paremmin :)

   Poista
 2. Minä muuten tykkäsin Illallisesta, ajattelin näin osallistua keskusteluun. Siinä oli jotain vetävää. :) Itse en ole vielä pääsiäiskirjoja päättänyt, mutta todennäköisesti otan mukaani vanhempien luokse ainakin Ready Player Onenin, joka on kirjastohyllyssä jo odotellut. Lisäksi mukaan saattaa lähteä Bukowskia ja Salmista, pääsiäisenä on ainakin minulla paljon aikaa lukea...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Krista, kiva että sinäkin tykästyit Illalliseen! Se oli hauskalla tavalla vakava kirja ja osoitti, että Kochilta voi odottaa vaikka mitä :) Ready Player One on saanut aika paljon blogisuosiota. Ihania lukuhetkiä sulle!

   Poista
 3. Minulla odottaa pääsiäiskirjana juurikin tuo Kiblerin Matkalla kotiin. Ja Oatesin Sisareni, rakkaani :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, mulla kesti hetken päästä Kiblerin kevyeen tyyliin kiinni, mutta nyt olen ihan koukussa kirjaan. Se on aika ihana! Sisareni, rakkaani taas menee aivan ääripäästä toiseen :) Ihania lukuhetkiä sulle!

   Poista
  2. Onpa sinulla Sanna hurja lukeminen, tuo Oates...meinasin jäädä sen taidokkaan, mutta järkyttävän kirjan pimeyteen.

   Poista
 4. Kauhea paniikki iski kun tajusin ettei minulla ole mitään pääsiäislukemista valmiina (ei tosin niin ettei kirjahylly notkuisi lukemattomista teoksista)! Ilmeisesti joudun siis sittenkin lähteä kirjastossa käymään. Verbi joudun siksi että mulla varauksessa myös jotain pääsykoekirjojen tapaisia ja olen pitkittänyt niiden hakemista vedoten siihen, ettei mulla ole aikaa lähteä kirjastoon... :D

  Suunnitelmissa olisi lukea Greenin Tähtiin kirjoitettu virhe, Simukan Toisaalla, jatkaa Ozien lukemista ja mahdollisesti astua ulos nuortenosastolta ja kokeilla Piikoja (siis tietysti ehdin lukea nämä kaikki!) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tirsk, ei paniikkia! Itse olen tällainen neuroottinen suunnittelija ja sitten kun asiat ei menekään miten olen kuvitellut niin revin hiuksia päästä ;) No ei, mutta tympäännyttää vilkuilla kirjaston tietokantaa! Siellä olisi Veden viemää ja Kolibri jo hollilla, mutten ole saanut saapumisilmoituksia varauksista... Vielähän tässä on pari päivää aikaa :)

   Oi, lue Piiat! Se on aivan täydellinen juhla-ajan teos :)

   Poista
 5. Jos saan luettua Sarah Watersin The Little Strangerin loppuun ennen pääsiäistä, luen varmaankin Salla Simukan Punainen kuin veri -kirjaa ja Anne Ricen The Vampire Lestatia. Opiskelujuttuihin liittyen luen varmaankin myös Jonathan Safran Foerin Eläinten syömisestä, mutta mainitsen sen tässäkin, koska olen halunnut pitään lukea tuon kirjan muutenkin.

  Mitään kirjaa listaltasi en ole lukenut, mutta pari niistä on kyllä myös omalla lukulistalla (Veden viemää ja Kolibri).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annami, Veden viemää ja Kolibri vaikuttavat tutustumisen arvoisilta laatukirjoilta! Kaikki näihin on tuntunut - toistaiseksi - tykästyvän :)

   Ihanaa, Vieras kartanossa (apua, onhan tää sama kirja...) on aika mahtava! Pelottava ja täysin koukuttava. Pidin kovasti Anne Ricen Verenvangeista leffana. Varmasti kirjana vielä parempi! Ihania lukuhetkiä sulle!

   Poista
 6. Kaunis ja tunnelmallinen valokuva.

  Lukemisen laita on ollut vähän niin ja näin, poden silmässä jotain, huomenna silmäpolille. Sinne mukaan joku Arne Dahl-dekkari, jota voi silmäillä, kun odottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SusuPetal, auts! En osaa kuvitella kamalampaa, kuin että silmässä olisi jotain häikkää. Toivottavasti vika on pieni ja helposti hoidettava, että pääset pääsiäisenä lukemaankin! Dahlilta olen lukenut jopa yhden kirjan, en tiedä miksen enempää, koska se ainakin oli loistava.

   Kiitos ♥ Kuvien ottaminen on ihan parhautta mutta amatööriasteella mennään :)

   Poista
 7. Kiitos muistutuksesta! Minulle meinaa nimittäin aina pyhinä käydä katalasti kun unohdan varata tarpeeksi luettavaa. Onneksi olen vasta alussa Peter Hoegin Norsunhoitajien lapset-kirjan kanssa, joten siitä riittänee myös pääsiäiseksi. Tunnelmallista pääsiäisen odotusta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihi nainen, sitä samaa sinulle! ♥

   Voi, odotan mielenkiinnolla mitä pidät Norsunhoitajan lapsista. Se on ollut jo pitkään kirja, jota olen kaukaa vilkuillut :) Aika vähän blogisuosiotakin saanut? Tai sitten multa on mennyt ohi. Toivottavasti Hoeg kirjoittaa yhtä hyvin kuin Rajatapauksissa!

   Poista
 8. Ei ole totta...vain kaksi samaa;) Ja toisen olen jo lukenutkin eli Piippuhyllyn.

  Täällä toinen joulunrakastaja, joka kantaa joulua sydämessään läpi vuoden. Huhtikuun julma kirkas valo lähestyy, mutta onneksi tässä on välissä pääsiäinen, joka äidillä on syömistä ja seurustelua, seurustelua ja syömistä. Missä ihmeessä ehdin lukea!

  Luen Syyllistä tai Kuolema kulkee kannoilla ja ellen pysty niihin äidillä keskittymään teen yhtä kirjallisuutta koskevaa tietokirjaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, seurustelun puolelle taitaa mennä minunkin pääsiäinen. Osan olemme reissussa ja sen kotona olevan osan meillä on mitä ihanin vieras; pentujaan odottava Kiki :)

   Ihanaa kuulla, että sinäkin otit Syyllisyyden. En ole edennyt alkua pidemmälle, mutta kirjassa on varmasti ainesta. Onhan itse Oates sitä kehaissut.

   Poista
  2. Ach so, pentujaan odottava Kiki;)

   Mikä kirjasuma: Miksi kaikki ilmestyivät samaan aikaan - taas. Syksyllä taitaa olla parempi rytmitys.

   Poista
 9. Hmm, mitähän minä luen Pääsiäisenä?! Raamattua?! En ehkä sittenkään. Luulen, että saan nykyisen kirjan muutaman päivän sisällä luettua, joten ehkä ehdin aloittaa pääsiäisen korvilla toisen kirjan. Yhtään lukematonta lainakirjaa minulla ei olekaan tällä hetkellä; täytyy varmaan mennä kirjastoon! =D

  Ihanaa, että tulee Pääsiäinen! Odotan, että pääsen leipomaan, ja että pääsen siskon perhettä tapaamaan parin tunnin ajomatkan päähän.

  Suloista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irene, minä otin varaslähdön pääsiäisleipomuksiin, tänään pyöräytin mokkapaloja ja sämpylöitä. Niin ja ostin farkut, joihin aion vielä mahtua pääsiäisen jälkeenkin - hope so :D

   Aiheensa puolesta Raamattu sattuu pääsiäiseen kuin nenä päähän :) Käy ihmeessä kirjastossa, olisihan se melkoista viettää pyhiä ilman luettavaa! Täällä kirjasto menee kiirastorstaina jo aiemmin kiinni.

   Sitä samaa sinulle ♥

   Poista
 10. Ihana marsutyyppi :) Mä luen, jos riennoiltani ehdin, My Sister, My Loven loppuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on noista kahdesta marsusta se "the boss" :)My sister, my love on painava - kooltaan ja teemaltaan. Mutta jotenkin kuitenkin ahmittava kirja. Sitä ei vain malta laskea käsistään.

   Poista
 11. Voi ei, mikä teepannu! Mulle kans!

  Listailin omat pääsiäiskirjani juuri blogiini. :) Jostain syystä en osaa dekkareita lukea muutoin kuin kesällä. :D Oli miten oli, tänä vuonna olisi tarkoitus lukea (taas kerran) Humiseva harju ja Pär Lagerkvistin Barabbas. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tii, olen ostanut teepannun Pietarin reissulta ollessani 14v. Se onkin lähes ainoa noilta ajoilta säilynyt esine :)

   Sulla on huomattavasti kultturellimpi kirja maku kuin mulla! :) Nautihan pääsiäisestä ja vietä ihania lukuhetkiä!

   Poista
 12. Pääsiäisen lukusuunnitelmat on vielä ihan auki, odottelen postista vielä muutamia kirjoja ja jos ne ehtivät pääsiäiseksi tulemaan paneudun niihin :)
  Ja todellakin ihana marsu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jenni minäkin odotan kirjoja niin postista kuin kirjastosta. Alkaa jo ressi painamaan ehtivätkö ne tulla... ;) Kiva nähdä sitten, onko meillä samoja luvun alla!

   Marsut ovat kaikessa höppänyydessään niin suloisia <3

   Poista
 13. Aww mikä on marsun nimi? <3 Söpööö :)

  Omaa pääsiäiskirjaa en olekaan vielä ehtinyt edes ajattelemaan! Kenties jännitystä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anni, jännitys kuulostaa hyvältä! Varsinkin kun tänä keväänä dekkareita on tullut tulvimalla.

   Marsu on Masa ja sen veli Aapo ;) Pojat, marsujen viralliset omistajat halusivat tietysti lemmikit nimetä!

   Poista
 14. Ihana marsu! Pitää näyttää kuva huomenna lapsillekin. :)

  Itämaa kiinnostaa minuakin, Piippuhylly varauksin.

  Kiirasmessusta ja tuohuksista tuli mieleeni joidenkin vuosien takainen palmusunnuntain aatto, jolloin kävin ortodoksisessa kirkossa. Kummityttöni virpomisvitsat siunattiin siellä. Oli kaunista ja rauhoittavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, täytyy laittaa enemmänkin marsukuvia. Ne ovat helppoja filmattavia koska pysyvät kohtalaisen rauhallisesti paikoillaan :) Ja muutenkin ihanteellisia lemmikkejä lapsille. Pojat käyvät usein marsut kainalossa nukkumaan ja minä haen sitten myöhemmin otukset häkkiinsä :)

   Itämaa pääsi lukulistalleni heti kun siitä kuulin, koska rakastuin palavasti Parvekejumaliin. Piippuhylly mullakin kysymysmerkillä, vaikutti ainakin alku melkoisen kangertelevalta.

   Mieheni on ortodoksi ja minä klassisesti luterilainen. Itse asiassa itse olen miestäni aktiivisempi kirkossa kävijä. Messuissa on oma tunnelmansa!

   Poista
  2. Hauska kuulla marsuista! Meillä tyttö lainasi kirjastosta marsukirjan. :)

   Minäkään en ole ortodoksi: isänäidin puoleinen sukuni on (isäni on luterilainen) ja sitten minulla on tosiaan ortodoksinen kummityttö. Pidän ortodoksisten tilaisuuksien tunnelmasta.

   Poista
 15. Ihana tuo yläkuva, kauniit värit ja valo! <3 Minä taas en ole yhtään jouluihminen, mutta pääsiäisestä olen pitänyt kovasti aina. Rakastan sitä kun kevät tulee ja valo lisääntyy (siitäkin huolimatta että valo paljastaa armottomasti nurkissa pyörivät pölypallot ja likaiset ikkunat :), herään itsekin aina keväällä eloon. Useimmiten olen pääsiäisen töissä, mutta tänä vuonna työvuoroja on vain kiirastorstaille ja pitkäperjantaille, lauantaiaamusta jäänkin pitkille vapaille ja saan nauttia aurinkoisista päivistä ja ihanasta lukurauhasta. En edes lähde minnekään, vaan nautiskelen ja lueskelen kotona. :) Olen myös harkinnut käyväni lauantaina pääsiäisyön messussa. Haluaisin kokea sen vaikken olekaan erityisen uskonnollinen, ja nyt se olisi mahdollista kun en ole töissä.

  En ole vielä päättänyt pääsiäislukemisiani, luulen että katson viikonloppuna ihan fiiliksen mukaan ja alan lukea sitä mikä juuri sillä hetkellä tuntuu hyvältä ja oikealta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh, pitkä kommentti, ja silti unohdin puolet! :D Piti vain vielä sanomani, että meillä on tulossa monia samoja kirjoja lukuun. Mainitsemistasi ainakin Itämaan, Matkalla kotiin, Veden viemään, Kolibrin ja Piippuhyllyn aion itsekin lukea. :)

   <3

   Poista
  2. Kiitos näistä ihanista kommenteista - vastaan sulle piakkoin :)

   Poista
  3. Valon lisääntyminen vaatii meiltä sikkurasilmiltä hiukan totuttelua, mutta kyllä mäkin sitten kesästä nautin. Ihanaa, kun valo pallo kiipeää korkealle taivaalle, eikä paista suoraan silmiin. Näyttää kyllä kotona siltä, kuin ei olisi koko talvena siivottu, sen sijaan tahmattu koko perheen voimin ikkunoita :) Keväässä on kuitenkin puolensa, ja pääsiäisen myötä sitä kestää paremmin!

   Kuten jo tuossa Katjalle kommentoin, mieheni on (epäaktiivinen) ortodoksi, mie taas perinteinen luterilainen. Pääsiäiskirkkoon menemme kuitenkin molemmat. Ihanaa, jos sinäkin tulet lähteneeksi. Ja hienoa, että saat vapaista nauttia!

   Hih, meille on tulossa siis samoja kirjoja lukuun oikein urakalla! Matkalla kotiin on melkein luettu. Vaati vähän päästä sisälle kepeään kerrontaan, mutta pidänkin kirjasta enemmän kuin kuvittelin. Itämää, Veden viemää ja Kolibri kiinnostavat aiheidensa puolesta.

   Oikein raikasta pääsiäisen aikaa sinulle ♥

   Poista
 16. Tämän blogin uutena lukijana täytyy sen verran kommentoida, että itse tykkäsin Kolibrista kovasti. En aiemmin ole oikein suomalaisista dekkareista tykännyt, mutta tämä oli hyvä. Ja varsinkin kun kyseessä vielä esikoiskirjailija!

  Omalla lukulistallani pääsiäislomallani on Armon piiri (Jorgen Brekke) ja Kuninkaan puhe (Mark Logue).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jussi R, tervetuloa! Kolibri kiinnostaa vain entistä enemmän. Moni vähemmän dekkareita lukenut on tuntunut ottavan kirjan omakseen. Kun teoksen viimein käsiini saan, se rynnii välittömästi lukulistan ykkössijalle :)

   Armon piiri oli mielenkiintoinen, nythän Brekkeltä on tullut uutuuskin, johon en toistaiseksi ole tutustunut. Kiva kuulla, mitä kirjailijasta pidät!

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi! ♥