sunnuntaina, lokakuuta 17, 2010

Anja Snellman; Lyhytsiipiset

Vuonna 1960 tapahtui Bodomjärvellä traaginen, koko Suomea kauhistuttanut kolmoismurha. Neljä nuorta, kaksi tyttöä ja kaksi poikaa, oli telttailemassa Bodomjärven niemenkärjessä. Nuoret viettivät iltaa ja kävivät puolenyön jälkeen nukkumaan. Muutaman tunnin mittaisten unien jälkeen he kuitenkin heräsivät, jolloin pojat kävivät kalastamassa. Kalastusreissun jälkeen koko porukka kävi jälleen nukkumaan ja he nukkuivat onnellisen tietämättöminä kohti tulevaa murhakatastrofia, kaikki paitsi toinen pojista, joka jäi kuin ihmeen kaupalla henkiin.

Anja Snellmanin romaani Lyhytsiipiset rakentuu reilusti Bodomjärven tapahtumiin. Pohjana on koko ajan ajatus todellisesta tragediasta. Kirjoittaja on kenties kirjoittanut oman näkemyksensä tapahtuneesta tai kirjoittanut keksien yhden niistä lukuisista vaihtoehdoista, mitä on voinut tapahtua. Mitä on oikeasti tapahtunut vuoden 1960 helluntaiyönä ja kuka on se raaka murhaaja, joka pystyy moisiin tekoihin? Näihin kysymyksiin ei koskaan saatu vastauksia.

***

Hieno kirja mystisestä aiheesta! Snellmannin tyyli on runollista ja erittäin elämänmakuista. Hajut ja maut suorastaan ponnahtavat esiin kirjasta. Ihmisten kohtalot tulevat lukijaa kohti.

Vaikka kirja jännärihyllystä löytyykin, minusta teos on kaukana tavallisesta jännityskirjallisuudesta. Tämä on pohdiskelevaa ja tunnustelevaa kerrontaa siitä, mitä mahdollisesti tapahtui tai olisi voinut tapahtua.

Anja Snellman on Suomen parhaita kirjailijoita!

2 kommenttia:

  1. Rachelle, kiitos kirjavinkistä. Olen lukenut AS:n teoksista monta, mutta jostain syystä tämä ei ole käsiini sattunut. Olen samaa mieltä kanssasi; Anja Snellman on hieno kirjailija! Syysterkkuja Sinulle!

    VastaaPoista
  2. Lailaluu; ihana kuulla Sinusta pitkästä aikaa!! Snellmanilta voisin lämmöllä suositella myös aiemmin lukemaani teosta; Parvekejumalat, ellet ole vielä tutustunut. Värikästä syksyä!

    VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi! ♥