maanantaina, helmikuuta 04, 2013

Kymmenen hyvää ja yhdeksän...


Helmikuun ratoksi otan itseäni niskasta kiinni ja vastailen Aili-mummolta saamaani iki-ihanaan haasteeseen. Jälleen kerran, Aili-mummo, pelastit päiväni ja sinulle siitä kiitos
Säännöt tulevat tässä

1. Tehtävänä on listata kymmenen lempiasiaa
2.  Lähetä haaste vähintään viidelle tykkäämällesi blogille ja ilmoita siitä heille!
3.  Muista nauttia listaamistasi asioista mahdollisimman usein.

Todettakoon alkuun, että näitä lempiasioita on erittäin terveellistä miettiä juuri tähän saumaan. Kevät kun on kaltaiselleni "vuodenaikamasentujalle" aina vähän haasteellinen monessakin mielessä. On tietysti ihanaa mennä kesää kohden! Ennen lapsia nautin suuresti Suomen syksystä mutta nyt olen, kolmenkymmenenvuoden viiveellä, ymmärtänyt kesän taian. Elämä on yksinkertaisesti silloin helpompaa ihan siitä syystä, ettei tarvitse pukeutua vaatevuoreen ulkoilujen yhteydessä. Ja toki nautin myös lämmöstä, mutta vain kohtuullisissa määrin. Ilolla otan siis vastaan tulevan valon ja vihreyden. Valon lisääntymisessä on kuitenkin toinen puolensa, kuten asioilla aina. Kevään varjo on väsymys, joka paisuu joinain päivinä kuin pullataikina lamaannuttaviin mittakaavoihin. Juuri siksi ne kymmenen itselle mieleistä asiaa nyt ylös. Ja sen jälkeen ulos.

1. Helpoimmalla aloitetaan eli kirjoilla, kuinkas muuten! Ei ole ihanampaa kuin käpertyminen huovan alle oikein vetävän romaanin seurassa. Helmikuussa ilmestyy muuten kaksi kevään odotetuimmista uutuuksista, Kishwar Desain Postimyyntilapset ja 


Rosamund Luptonin Mitä jäljelle jää. Nämä kun saan käsiini, hypin riemusta. Ihan oikeasti.

2. Valokuvaaminen. Okei, olen asiassa täysin amatööri ja teknisesti lahjaton, vieläpä kännykkäkameran varassa... Silti rakastan kuvien ottamista, erilaisten kuvakulmien sommittelua, tilanteiden ja tunnelmien taltiointia.

3. Uiminen. Ette usko miten vähän käyn uimassa siihen nähden, miten paljon vesi elementtinä minulle merkitsee. Rauha, ja vapautumisen tunne, jonka kokee painuessaan veden alle on vailla vertaansa. 

4. Some. Sosiaalinen media. Helppo tapa pitää yhteyttä netissä uhkaa paikoin syrjäyttää  livetapaamiset. Onhan se helpompaa istahtaa koneen ääreen kuin sumplia kalentereiden kanssa kahvittelusta, jonka sponttaanin jutustelun lapset todennäköisesti omivat itselleen. Se etteivät he osaa puhua, on toisarvoinen seikka.

5. Pinkkejä asioita. Sisustuksessa nyt ainakin.

6. Kauneuden häivähdyksiä arjessa. Tällaisia asioita ovat esteettiset elämykset yllättäviltäkin tahoilta, vaikkapa se miten aurinko kimmeltää kuolleessa oksassa. Nämä auttavat muistamaan, ettei kaikki ole tässä.

7. Sponttaani ilo. Esimerkkinä isompien lapsien sutkautukset ja pienemmän uudet opit, jotka lisääntyvät päivittäin.

8. Rakkaiden läheisyys.

9. Eläimet. Meille saapui viime viikolla tällaiset pötkylät (marsut) poikien riemuksi. Hoitokoiramme Kiki, jonka valokuvilla olen suorastaan blogini kyllästänyt, vierailee meillä myös säännöllisesti.10. Romaanien lisäksi runot. Hyvä runo on sellainen, jonka sisältö tai tekstimuoto lyö arjen rikki ja sulaa rintakehän kohdalle. Viimeisin löytöni on Rainer Maria Rilke, tässä maistiainen.

Tätä on kaipaaminen: aaltoilua
kotia vailla ajan meressä.
Ja tätä toiveet: vuoropuhelua
hetken ja ikuisuuden välillä.

Tätä on elämä. Kunnes päiväin mennen
hetkistä yksinäisin vyörähtää
ja hymyilen kuin yksikään ei ennen
Ikuista vastaan vaiti jää.

Das ist die Sehnsucht

kirjasta Rainer Maria Rilke, Hetkien kirja - Runoja vuosilta 1899-1908
WSOY, suom. Anna-Maija Raittila

Kymmenestä mukavasta haastan nyt  kertomaan

Leena Lumin
P.S. Rakastan kirjoja Saran
Kirjakirpun Jennin
Mari A:n
Villasukan.

Muistetaan näistä asioista ja monista muista nauttia!


19 kommenttia:

 1. Kiitos♥ Tämä on todellinen hyvän mielen haaste!

  Minäkin pidän uimisesta enemmän kuin kukaan edes voi aavistaa...

  VastaaPoista
 2. Leena, kiva jos ehdit tähän tarttua! ♥

  Uimahallissa tykkäisin uida, jos siellä ei olisi muita :)

  VastaaPoista
 3. Suloisia nuo marsut. :) Uiminen, kirjat, valokuvaus, runot.. <3. Ihanaa, että joku myöntää nauttivansa somesta. Minäkin saan esim. FB-höpöttelystä paljon iloa. :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos Annika-ihana, tästä tuli tosi hyvä mieli! <3

  Ja voi miten monta kohtaa voin itsekin allekirjoittaa! Romaanit ja lukemisen tietenkin, mutta myös valokuvaaminen, uiminen, eläimet ja runot ovat minullekin sydämenasioita. <3

  Asun ihan lähellä uimahallia, mutta suorastaan kärsin siitä miten harvoin sinne ehdin. Eniten vapaa-aikaani syö tietenkin suuren koiran hoito ja lenkittäminen, mutta muuten kyse taitaa olla ihan saamattomuudesta. Mutta uiminen on ihanaa, ja siinä hetkessä kun sukeltaa veteen johon ikkunasta osuu auringonsäde, on taikaa... <3

  Vastaankin tähän joko tämän viikon lopulla (ensin pari kirjajuttua) tai sitten ensi viikon alussa. Ja tiedänkin jo miten tämän teen! :)

  VastaaPoista
 5. Tällaiset muistilistat ovat kaikinpuolin hyödyllisiä! Samoja asioita olisi varmaan omallakin listallani. Ihania marsupötkylöitä ♥

  VastaaPoista
 6. Kiitos, Annika K, että otit haasteeni vastaan..:))))

  On meillä samojakin asioita, jos myös eri-;DD

  Oikein leppoisaa ja kivaa viikon alkua sinulle!<3333

  VastaaPoista
 7. Pihi nainen, nämä taitavat olla aika peruskauraa nämä mun kymmenen ilon aihetta :) Ihanaa, että siellä toinen "somelainen" ;)♥

  Sara, ihanaa kuulla, että tälla tavalla voin ilahduttaa ♥ Isossa koirassa on aivan eri tavalla työtä kuin tuossa meidän pikkuisessa hoitokoirassa, jolle riittää korttelin ympäri -lenkit. Parasta uiminen on tietysti kesällä meressä tai järvessä. Sitä odotellessa :)

  Ei mitään kiirettä vastailun kanssa, todellakaan!♥

  Jenni, ole hyvä! ♥

  Vera, kuten tuossa ylhäällä sanoin, nämä asiat on tosiaan aika yleispäteviä ;) Mutta kun osaisi ottaa näille aikaa! Marsut on suloisia palleroita, paljon ei aivotoimintaa taida pääkopassa olla, mutta mukavan rauhallisia lapsienkin helliä :) ♥

  Aili-mummo, no tottahan toki, kiitos sinulle! Olin viime viikolla niin kiukkuisissa tunnelmissa että kun ryhdyin heti haasteeseen vastamaan, en keksinyt mitään mukavaa:D Asia oli hyvä jättää hautumaan ja näitä olisi tullut vaikka millä mitalla lisääkin.

  Sitä samaa sinulle! ♥

  VastaaPoista
 8. Voi hyvää päivää, anteeksi, tulipas taas typoja :D

  VastaaPoista
 9. Voi miten ihanat pötkylämarsut! =D Meillä on kaksi pötkyläkissaa tällä hetkellä, joista toinen on kylläkin vain "lainassa".

  Mitähän se kertoo minusta, että minulle selvisi ihan vasta, että mitä some tarkoittaa... =D Eli juu, minun someiluni on nykyään lähinnä tätä bloggaamista. =D

  Niin sitä ollaan erilaisia, me ihmiset, minä rakastan tätä aikaa vuodesta! Helmikuu on ehkä lempikuukauteni koko vuodesta.

  Näitä lempiasioitasi oli kiva lukea! =D $

  VastaaPoista
 10. Tunnen tuon Rilken runon hyvinkin.

  Vastattu on;-)

  VastaaPoista
 11. Kiitos ja kumarrus <3

  Yritän listata lempiasioitani jossain sopivassa välissä :)

  VastaaPoista
 12. Irene :D Dollareita tässä tarvitaankin!! :D Erilaisuus on ihanaa, olisi aika kamalaa jos kaikki oltaisi samasta puusta veistettyjä. Voi että, laita kissoista kuva blogiisi? :)

  Mulla sama somelaisuuden kanssa, bloggaamiseen saa kulumaan yllättävästi aikaa...

  Villasukka, ei minkäänlaista kiirusta!! :D

  VastaaPoista
 13. Mulavia lempiasioita, monet on minulla samoja <3

  VastaaPoista
 14. Elegia, näillä mennään ♥

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi! ♥