tiistaina, syyskuuta 27, 2011

Anne Leinonen, Miina Supinen; Rautasydän


Nuori yksinhuoltajaäiti Sari Martikainen elää suomalaisessa pikkukaupungissa eräänlaisessa idyllissä. Sarin maailman keskipisteenä ovat hänen lapsensa Milla ja Mike, sydämellinen anoppi Maria, teollisuusvartijaystävä Koikkis ja maailman laiskin koira Rontti. Sari asuu perheineen ikivanhassa, ränsistyneessä makasiinissa, jonka takaa löytyy kirkontornimainen viljasiilo.Sari jatkaa Matti-miehensä perustaman rautakaupan pitämistä. Elämä on seesteistä, ja suurin huolenaihe Sarin elämässä on lähinnä sopivan miehen löytäminen.

Eräänä päivänä Sari saa rautakauppaan erikoisia vieraita; seksikkään nuoren miehen, jonka salkku pursuaa alastonkuvia, ja liskonaamaisen miehen, jossa vastenmielistä ei ole vain ulkonäkö. Kun vielä näkyvä paikallinen kunnallispoliitikko tapetaan, huomaa Sari käärmeen todellakin luikerrelleen paratiisiin...

Kirjailija ja kustannustoimittaja Anne Leinosen sekä toimittaja-kirjailija Miina Supisen Rautasydän on viihdyttävä ja romanttinen romaani, joka kertoo rikoksesta, rakkauden löytämisestä ja tunteiden sokeudesta. Leinosen ja Supisen kerronta on vauhdikasta ja hauskaa, Ja kuten kunnon huvipuistoajelussa, mukana on myös jännitystä.

***

Rautasydäntä on kovasti kehuttu monellakin suunnalla. Meninpä minäkin tähän teokseen tutustumaan ja mitä jäi käteen? Kirja oli lyhyytensä ja nopealukuisuutensa puolesta nuortenkirjamainen mutta mitäpä tuosta. Juoni nappasi nopeasti imuunsa, siihen oli helppo vajota kuin hattarapilveen. Yleensä tällaisiin huumoripainotteisiin teoksiin tarttuessa hiukan jänskättää onko huumori väkisin väännetyn oloista. Tällä kertaa ei ollut. Minusta teos oli päinvastoin aidosti hauska ja viihdyttävä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi! ♥