keskiviikkona, marraskuuta 09, 2011

Liza Marklund; Panttivanki

   

Kauan odotettu yhdeksäs Annika Bengtzon -jännäri! "Marklund kuuluu pakollisten luettavien listalle." - Etelä-Suomen Sanomat
 
Annika Bengtzon vedetään mukaan julmaan pankkivankidraamaan, samalla kun nuorten naisten murhat piinaavat tukholman lähiötä.

Eteläisessä Tukholmassa löydetään päiväkodin takaa lumen peittämä ruumis. Kyseessä on jo neljäs kerta lyhyen ajan sisään, kun pienen lapsen äiti on puukotettu kuoliaaksi. Kvällspressenin toimituksessa puhutaan sarjamurhaajasta, mutta työnsä uudelleen aloittanut Annika Bengtzon penää todisteita.

Annika on myös palannut yhteen aviomiehensä Thomasin kanssa, mutta onni loppuu lyhyeen: konferenssimatkalla Afrikassa Thomas kidnapataan osana eurooppalaisten asiantuntijoiden delegaatiota. Kun sieppaajien kohtuuttomat vaatimukset hylätään, panttivankeja aletaan teloittaa yksi kerrallaan. Annika joutuu kauhistuttavan henkilökohtaisella tavalla mukaan kidnappausdraamaan, joka ravisuttaa niin Eurooppaa kuin Afrikkaakin.

***

Minullakin Marklundin uusin kuuluu aina "pakollisten luettavien listalle". Tällä kertaa en kuitenkaan oikein vakuuttunut kirjasta. En tiedä liekkö syynä poskiontelotulehdukseni ja sen myötä tullut yleinen blaah-mieliala.

Ihan kelpo tarinan Marklund on kuitenkin kokoon kääräissyt. Varsinkin, paljastettakoon, kun teoksessa ei tapahdu kovin paljoa muuta, kuin hengaillaan Annikan kotona ja odotellaan puhelinsoittoa sieppaajilta. Annika on kaikessa neuroottisuudessaan niin kiehtova ja helpostisamaistuttava henkilöhahmo, että häneen on sarjan myötä helppo koukkuuntua.

5 kommenttia:

 1. Olen marklunfani, ja nyt jäin miettimään koska tämä on ilmestynyt ruotsiksi. Aihe kuulostaa niin vieraalta, etten ole todennäköisesti sitä lukenut. Joko minulta on jäänyt väliin joku Liza Marklundin dekkari, tai sitten suomennos on ilmestynyt suunnilleen samanaikaisesti ruotsinkielisen kanssa.

  VastaaPoista
 2. Hei ja kiitos kommentista! Tämä on tosiaan ihan tuoretta Marklundia, ilmestynyt suomeksi nyt marraskuussa.

  VastaaPoista
 3. Ehdit lukemaan ihailtavan paljon, vaikka sinulla on pieni vauva. =) Minä luin varmaankin vain yhden kirjan kuukaudessa, sitten en puoleen vuoteen lukenut yhtäkään kirjaa. Tosin ei tyttö ole ollut vaativa tapaus, minulla vain tuli käytettyä se oma aika käsitöihin ja muuhun puuhasteluun. =)

  Sain täältä taas hyviä lukuvinkkejä!

  VastaaPoista
 4. Mariel; minunkin vauva on tosiaan helppo tapaus, ehdottomasti kolmesta pojastani helpoin :) olen nyt ollut pitkään kipeänä ja käyttänyt kaiken oman ajan lukemiseen. Tällä hetkellä ei muuta elämää oikein olekaan :)

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi! ♥