torstaina, marraskuuta 03, 2011

Tess Gerritsen; Hiljainen tyttö


Bostonin varjoisia kujia vainoaa muinaisten kiinalaisten legendojen ikiaikainen paha
 
Hämärältä pikkukujalta Bostonin Chinatownissa löytyy ihmisen irtonainen käsi, sitten viereisen talon katolta naisen runneltu pää. Kun ruumis viimein löydetään lähistöltä, siinä on kiinni kaksi harmaata karvaa – eivätkä ne ole peräisin ihmisestä.

Nämä ovat etsivä Jane Rizzolin ainoat johtolangat. Niiden avulla hän ja tohtori Maura Isles saavat selville, että naisen väkivaltainen kuolema ei ole sarjassaan ensimmäinen.

Bestsellerlistojen kärkinimi ja hyytävien yksityiskohtien mestari Tess Gerritsen (s. 1953) on koulutukseltaan lääkäri. ”Gerritsen pitää langat käsissään ja lukijan otteessaan.” – Salon Seudun Sanomat.

***

Googletan säännöllisin väliajoin josko lempparikirjailijoiltani olisi uutuuksia tulossa ja laitan ne sitten hyvissä ajoin kirjaston varauslistalle. Tämänkin mahtiteoksen varasin jo kesällä - ja pitkän odotuksen jälkeen oli hienoa saada romaani käteen.

Sensuroin hiukan tuota takatekstiä, koska se oli mielestäni liiankin paljastava juonta ajatellen. Tämä teos on kuulemma kirjailijalle henkilökohtaisin, koska se käsittelee hänen omasta lapsuudesta tuttuja satuja. Kuten monissa muissakin Gerritsenin kirjoissa, tässäkin on mukana häivähdys jotain yliluonnollista, ja se tuo jännäriin mukaan kauhun elementtejä. Muutenkin kirja sisältää tuttuun tapaan ällöjä yksityiskohtia, mutta se ei ole syy, miksi kirjailijaa fanitan. Näissä teoksissa yksi parhainta antia on seurata tutuiksi tulleiden päähenkilöiden elämää. Ja toisaalta taas itse tarinat on kirjoitettu hurjan mukaansatempaavasti.

Ehkei kirja yltänyt ihan samalle tasolle kuin aiempi teos, Jääkylmä, mutta toisaalta tarina olikin tällä kertaa aivan erityyppinen. Gerritsen-faneille pakollista luettavaa ja muillekin jännäreiden ystäville; tämä on laatukamaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi! ♥