sunnuntaina, tammikuuta 11, 2015

Dystopia teemailua

Kuva: Perttu Ahvensalmi

Hei! En malta olla heittämättä pikapostausta tulevan tiimoilta. Kuten tuossa aiemmin mainitsinkin, tammi-helmikuussa luetaan facebook-ryhmän kanssa dystopioita. Minulle aihe on vielä tutkimatonta maaperää, joskin visiittejä sinne suunnalle olen tehnyt. Näinpä innostuin suuresti haasteesta, nyt on ihan pätevä syy perehtyä aiheeseen! Tämän hetkinen listani näyttää melko vaatimattomalta, sitä saa mieluusti kommentit-osiossa täydentää:


- Ernest Cline: Ready Player One
- Risto Isomäki: Kurganin varjot
- Margaret Atwood; Herran tarhurit


Kuva: Perttu Ahvensalmi

Sitten vain uudesta aluevaltauksesta nauttimaan!16 kommenttia:

 1. M. G. Soikkelin Läpinäkyvä kuolema on dystopinen dekkari, joten se voisi genrensä puolesta sinua kiinnostaa. Tosin odotin kirjasta enemmän, joten en ihan varauksetta kirjaa suosittele, mutta siinä oli todella mielenkiintoisia teemoja. Kerronta olisi vain kaivannut mielestäni hiomista.
  Oletko lukenut Teemestarin kirjaa? Auringon ytimen olet ainakin lukenut. Muuten olisin suositellut sitä lämpimästi. Leena Krohnin Hotel Sapiens on myös ihan ehdoton. Jos et ole lukenut, lue! Sen kirjan lukeminen kannattaa.
  Kun yritin etsiä suosituksia oman blogini dystopia-tagilla, huomasin, miten paljon luen näköjään suomentamonta dystopiaa. Suomentamattomastakin löytyy tietysti helmiä, mutta niitä en sinulle valitettavasti viitsi suositella tuon kielen vuoksi. Mutta toivon, että joitakin niistä lemppareistani vielä suomennettaisiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja toivon todella kovasti, että Ready Player One on mieleesi. Minulle se oli ihan huikea lukuelämys. Olen jo nyt varma, että se kuuluu vuoden parhaisiin, vaikka vuosi on vasta alussa.

   Poista
  2. Ja vaikka Bernard Beckettin Genesis ei ole ehkä ihan tyypillisintä dystopiaa, kyllä se siksi on laskettavissa, joten suosittelen sitäkin, koska en voi olla suosittelematta. Se on hyvä, loistava, yksi parhaita.

   Poista
  3. Kiitos Annami kattavasta listasta, olet luottoystävä! Player vetelee viimeisiään ja voih miten olen tykännyt <3 Vuoden parhaita, ehdottomasti. Täytyy muistaa Teemestarin kirja sekä Hotel Sapiens. Tuota Soikkelin kirjaa aloittelin, mutta se ei oikein ollut mun juttuni... Olen ajatellut lukea jatkossa enemmänkin dystopioita, nyt kun olen aiheeseen koukuttunut!

   Poista
 2. Tuon Ready Player Onen olen lukenut, se oli ihan hyvä. Toinen lukemani dystopia tulee mieleen myös, nimittäin Äidinmaa, josta oon postannutkin.

  Luin muuten juuri sellaisen kirjan kuin Kylmä saari. Onko sulla lukulistalla? Tuli mieleen, että vois olla sun kirja :) (oli munkin)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuulia, Äidinmaa oli todella hyvä, samoin Player, jota olen lukemassa :) En ole tuollaisesta Kylmästä saaresta kuullutkaan, laitan ehdottomasti lukulistalle. Jos sä tykkäsit, mäkin varmasti tykkään :D

   Poista
 3. Suosittelen lukemaan Kazuo Ishiguron Ole luonani aina, vaikuttava teos :) Young adult dystopioita voisin luetella vaikka kuinka monta, mutta koska niistä on niin moni vielä omallakin listalla,niin mainitsen vain Divergentin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole luonani aina oli ihana niin kirjana kuin elokuvanakin <3 Tuntuu, että suurin osa dystopioista ovat juuri nuorille suunnattuja... Eihän siinä mitään! Salla Simukan sarja ainakin lähti lukulistalle :)

   Divergentin katsoin muuten myös leffana ja pidin!

   Poista
 4. Niin ja tietenkin Justin Croninin Ensimmäinen siirtokunta! :D Kuinka saatoinkaan unohtaa sen! Yksi hienoimmista lukukokemuksista koko elämäni aikana. Blogistani löytyy arvostelukin siitä, jos kirja ei ole tuttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Croninia on suositeltu toisaalla niin paljon, että ehdottomasti luettava :)

   Poista
  2. Se on aivan käsittämättömän huikea. Hurjan pitkä, mutta sitä ei huomaa enää kun alkaa lukea :D

   Poista
  3. Muistissa on, kiitos Ida vinkistä :)

   Poista
 5. Hei, nuo mainitsemasi eivät ole minulle tuttuja, vaikka noin muutoin tykkään dystopiakirjoista yleensä. Suosittelen tuota edellä mainittua Kazuo Ishiguron Ole luonani aina, se oli mielestäni ihan huikean hyvä. Sitten voin suositella myös seuraavia:
  - Doris Lessing: Eloonjääneen muistelmat (https://kirsimaria.wordpress.com/2011/06/16/doris-lessing-eloonjaaneen-muistelmat/)
  - Cormac McCarthy: Tie (https://kirsimaria.wordpress.com/2011/05/29/cormac-mccarthy-tie/)
  Ja kotimaisista suosittelen Viivi Hyvösen romaania Apina ja uusikuu. Omasta blogistani löytyy siitä itse asiassa juttua kahteenkin kertaan... (https://kirsimaria.wordpress.com/2013/08/13/viivi-hyvonen-apina-ja-uusikuu-2/)

  Hyviä dystopiaseikkailuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Kirsi-Maria, olen vallan hurahtanut genreen :)

   Olenkin jo lukenut muutamia mainitsemistasi kirjoista; Tie oli todella vakuuttava, samoin Ole luonani aina. Lessingin luin ennen blogiaikaa ja muistan tunnelman vieläkin. Hyvösen laitan saman tien varaukseen.

   Poista
 6. Tampereella tehdään tästä tutkimustakin. ;)

  http://www.uta.fi/ltl/dystopiaprojekti.html

  VastaaPoista
 7. Kiitos linkistä, kiinnostavaa! :)

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi! ♥