torstaina, maaliskuuta 25, 2010

Karin Slaughter; Triptyykki

Rakkaudenosoitus Atlantalle, joka on värikäs, kulturelli ja suvaitsevainen. Valitettavasti se on myös USA:n kolmanneksi väkivaltaisin paikka.

Atlantalainen etsivä Michael Ormewood saa tutkittavakseen murhatun ja raiskatun prostituoidun tapauksen. Poikkeuksellisen jutusta tekee se, että naiselta puuttuu kieli. Koska samanlaisia murhia on tapahtunut alueella enemmänkin, Michael saa avukseen osavaltion poliisista etsivä Will Trentin.

Trent on varsin outo tapaus, puhumaton ja kauttaaltaan arpien peitossa. Mutta rikosten suhteen hänellä on ihmeellinen vainu.

36-vuotias John Shelley on juuri vapautunut vankilasta istuttuaan siellä 20 vuotta tuomittuna koulutoverinsa Mary Alicen raiskauksesta ja murhasta. John yrittää viettää tavallista aikuisen elämää ensi kertaa elämässään täysin muuttuneessa maailmassa. Tätä vaikeuttaa se, että joku on varastanut hänen identiteettinsä. Selvittäessään asiaa hän joutuu nuoria tyttöjä sieppaavan ja kiduttavan rikollisen jäljille. Mutta kuka kuuntelisi murhamiestä?

***

Tämän mahtavanupeanloistavan teoksen myötä Slaughter vahvisti paikkansa yhtenä suosikkikirjailijoistani. Olen fanittanut Grant County -sarjaa ja oli todella mielenkiintoista päästä kurkistamaan kirjailijan uusimpaan trillerisarjaan, joka sijoittuu siis Atlantaan. Uusi sarja, uudet mielenkiintoiset henkilöhahmot, sama koukuttava kirjoitustyyli. "Slaughterin Will Trent on ehkä koko dekkarikirjallisuuden viehättävin tutkija" - Liza Marklundin sanoihin on helppo yhtyä. Ja kun lisätään vielä nerokkaan jännittävä juoni, on käsissä dekkareiden parhaimmistoa.

Luin teosta ahmimalla ja kun kirja piti laskea käsistä, odotin vain koska pääsisin sitä jatkamaan.

Vaikkei yleensä jännäreistä pitäisi, kannattaa Slaughteriin tutustua!

2 kommenttia:

♥ Kiitos kommentistasi! ♥