lauantaina, tammikuuta 05, 2019

Vuosi 2018 ja paluu tauolta


Hei,

ilman varsinaisia aikomuksia ajauduin lähes kuukauden mittaiselle blogitauolle. Lukenut kyllä olen, ja bloggatavien pino kasvanut yhdessä paniikin kanssa. Nyt syvään hengitellen menemme kuitenkin viime vuoteen, joka oli kirjallisesti yksi elämäni surkeimmista. Syy ei suinkaan ollut itse kirjoissa, päinvastoin, vaan lukutahdissani. 

Ehkäpä vuosi 2019 tuo mukanaan jotakin aivan uutta. Toki lukulistaltani löytyy myös vanhojen suosikeiden teoksia. Bloggaamista helpottaisi kauan kadoksissa ollut rennompi ote ja armollisuus itseään kohtaan tässä(kin) asiassa. Jokaisesta kirjasta ei tarvitse kirjoittaa yhtä "pitkästi". Arvostelun voi naputella myös tiivistetympään muotoon. 

Mutta tässä viime vuoden parhaimmat lukuelämykset:Simo Hiltunen; Ihmisen kuoressa


A. J. Finn; Nainen ikkunassa


Ane Riel; Pihka


Gail Honeyman; Eleanorille kuuluu ihan hyvää


Arne Dahl; Rajamaat


Kristina Ohlsson; Sairaat sielut


Arttu Tuominen; Leipuri


Lars Kepler; LazarusErityismaininta vielä Tarita Ikoselle hänen jatkuvasti puhuttelevasta runoteoksestaan.


Tarita Ikonen; Kylmyyden monologi


Lumen lempeyttä ja arvoituksellista kauneutta vuoteen 2019!Annika12 kommenttia:

 1. Ihanasti palasit blogimaailmaan, Annika <3

  Pihka on yksi viime vuoden parhaimmista kirjoista. Olin ihan myyty, kun luin sitä. Uskomaton kokonaisuus ja tarina.

  Lukuiloa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mai ja ihanaa olla taas täällä :) Voihan Pihka, en unohda sitä ikinä!

   Lukuiloa sinullekin <3

   Poista
 2. Tervetulemas takaisin, kirjaimellisesti siis uusi vuosi - uusi startti:) Näinhän tuo menee, että kiinnostuksen ja tekemisen kohteet vaihtelevat, hyvä niin. Myötätuulta ja leppoisia lukutuokioita alkaneelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Takkutukka ja kirjoitta emme elä :) Nyt vielä ammennettaan liekkiä itse bloggaamiseen...

   Poista
 3. Kiva kun tulet takaisin blogimaailmaan. Hyvät kirjat olet valinnut viime vuoden parhaimmistoon. Olen lukenut noista vain kaksi: Nainen ikkunassa ja Lazarus. Antoisaa kirjavuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Anneli! Nainen ikkunassa ja Lazarus olivat todella mahtavia. Suosittelen kyllä tutustumaan noihin muihinkin teoksiin :)

   Poista
 4. Jos yhtään lohduttaa minulla on vielä paljon vuoden 2017 luettuja kirjojakin laittamatta blogiin, puhumattakaan viime vuodesta, mutta kaikki aikanaan. Teen kyllä kirjoista aina muistiinpanot, mutta koska päivät olen työkseni koneella, ei se vapaa-ajalla niin inspiroi ja toisaalta luen todella paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati ja huh helpotusta :D Sitä on itseään kohtaan turhan kriittinen, varsinkin kun kyse arvostelukappaleista... Vielä noita 2018 teoksia tulossa, joskin väliin vähän tuoreempaa ;) Ymmärrän, bloggaaminen vie aikansa ja koneella istuminen ei aina houkuta...

   Poista
 5. Tervetuloa takaisin! Minulla puolestani on se ongelma, että bloggaaminen kyllä sujuisi, mutta lukeminen on mennyt vaikeaksi. Täytyy tosi tarkkaan valita, mitä lukee, että jaksaisi. Joutuu kuulostelemaan mielialojaan. Enkä ole kyllä sitä armollisuutta ihan oppinut. Välillä yrittää väkisin kahlata läpi jotain raskasta, vaikka voisi aivan hyvin jättää sellaiset ja keventää. Tai jaksanhan minä raskaitakin kirjoja lukea, mutta se riippuu kirjasta, omasta kiinnostuksesta ja sen hetken mielentilasta. Ehkä tämän vuoden juttu voisi meillä molemmilla olla se armollisuuden opetteleminen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjarakkautta, nimenomaan! Nyt tehdään yhteispäätös tuosta armollisuudesta ja siitä pidetään kiinni. Ihanaa tätä vuotta sinulle <3

   Poista
 6. Tervetuloa takaisin :) ♥

  No siis mulla on luonnoksissa 12 keskeneräistä arvioita kirjoista, joita olen lukenut viime vuonna. Olen luopunut jo siitä, että edes kirjoittaisin kaikista lukemistani kirjoista, sillä joistakin ei vain kertakaikkiaan ole juuri mitään sanottavaa. Joskus taas lukee kirjan, josta voisi kirjoittaa kirjoittamasta päästyä. Rennoin ottein, niin ei tule harrastuksesta turhaa stressiä. :)

  Kolme kirjaa olen lukenut noista sinun viime vuoden parhaista, joista yksi, Eleanorille kuuluu ihan hyvää, pääsi minunkin parhaiden listaukseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aletheia! <3 Muistan, että meillä on melko samanlainen kirjamaku, eli suosittelen noita kaikkia :D Eleanor oli aivan ihana! Ja kyllä, rennolla otteella menkäämme eteenpäin.

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi! ♥