torstaina, huhtikuuta 29, 2010

Max Manner; K18

Kuumuutta huokuva Turku ei ole enää entisellään. Kolmen naisen kohtalot kietoutuvat kammottavalla tavalla yhteen sarjamurhia tehtailevan psykopaatin pitäessä poliisia pilkkanaan.

Ylikomisario Anna Mäki, kapinahenkinen entinen poliisi Annika Malm ja utelias vanha nainen joutuvat tahtomattaan tapahtumien keskiöön. Panokset kovenevat, ja Annika Malm sysätään suurten ratkaisujen eteen. Matka mielen pimeälle puolelle alkaa, ja Annika havaitsee kamppailevansa nerokkaan sairasta mieltä vastaan. Autio huvila, sairas mieli ja oudot tuntemattomat tahot lataavat jännityksen sietämättömälle tasolle. Pystyykö Anna Mäki selvittämään elämänsä solmut rakkaudessa ja työrintamalla? Onko mikään ympärillä enää aitoa - juuri sitä, miltä näyttää? K18 on Annika Malm -trilogian aloitusteos.

***

Hmm. Pikaisen netissä surffailun perusteella Max Mannerilla onkin yllättävästi nimeä. Minä en aivan vakuuttunut kirjailijasta tämän teoksen perusteella ole.

Kirjan alku tuntui etenevän tuskallisen hidastempoisesti. Päätin, että jos kirja ei 100 sivun jälkeen parane, saa jäädä kesken. Niillä paikkeilla romaani alkoikin toimia ja tulihan tuo loppuun luettua. Kirjallisesti kerronta oli alkuun tönkköä ja kömpelöäkin. Jossain vaiheessa kerronta joko parani, tai sitten siihen tottui, koska asia lakkasi häiritsemästä. Ja juoni, no, perussarjamurhaajakamaa, mutta Manner onnistui kuitenkin luomaan mielenkiintoisia henkilöhahmoja, joiden voimalla kirjan jaksoi loppuun. Pelkäsin, että juoni kulkee liian arvattavalla tavalla, mutta onneksi pelkoni osoittautui turhaksi.

Suomalaista jännitystä. Loppuen lopuksi ihan hyvää sellaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi! ♥