torstaina, joulukuuta 13, 2012

Jeffrey Brown; Darth Vader ja poika

Atena 2012
Koska yritän pitää blogia monipuolisena (krhöm), teen nyt poikkeuksellisesti postauksen sarjakuvakirjasta. Atenalle teoksesta kiitos, varsinkin alakouluikäiset poikani tämä vei mennessään! Näitä kahta vannoutunutta Star Wars -fania ajatellen kirjan pyysinkin ja siitä tuli hetkessä vuoden hitti. Darth Vader ja poika on esitelty myös kaikille -niin ikään Star Warsia fanittaville- ystäville. Sitä en sitten osaa sanoa, minkä verran pojjaat ovat kirjasta varsinaisesti ymmärtäneet. Se kun on pääasiassa vanhemmalle väelle suunnattu. Vanhemmille.Meidän mustanpuhuva pahislordimme hoitelee päätoimisesti kapinallisten liittoumia, niitä tuhoten. Työ saattaakin olla leikintekoa verrattuna isän tehtävään. Nelivuotias Luke Skywalker pitää siitä huolen.Tämä hauska pieni kirja tarjoaa samaistumiskohdetta niillekin isille, jotka eivät pukeudu mustaan tai taistele hyviksiä vastaan. Lordi Vader joutuu jokaiselle niin isälle kuin äidille tuttuihin vanhemmuuden pulmatilanteisiin. Vaderilla tosin on riesana vielä Luken ilmiselvä kiinnostus vastapuolen voimiin...

Niille, joille tarina on tuttu, saavat varmasti kirjasta enemmän irti, kuin tällainen "puolifani", joka on kyllä katsonut leffat (kerran), mutta ei taatusti kaikkia pääsutkautuksia muista. Tosi fanille kirja on suorastaan pakollista luettavaa. Aika hauska joululahjaideakin tämä voisi jollekin miespuoleiselle olla!

Ehken itse kuulunut aivan teoksen kohderyhmään, mutta mieheni tykkäsi. Kirja lähtee nyt poikien kirjahyllyyn muiden oheistuotteihen pariin. Minulla postaamatta eräs jännäri ja vuoroa odottamassa muutama paljon kehuja niittänyt naiskirjailija...

Vaderin on lukenut ainakin Norkku

9 kommenttia:

 1. Hih, minä varmaan tykkäisin tästä :D Ja mieheni myös. Kaikki Tähien sodat on katsottu moneen otteeseen ja varmaan katsotaan taas joskus vuosien kuluttua :)) Ainakin kuvamakupalojen perusteella tajuaisin kirjan huumoria!

  VastaaPoista
 2. Elegia, sitten olet juuri sellainen fani, jolle teosta suosittelen :D

  Meillä on mieheni kanssa täysin erilainen leffamaku, nyt odotamme, että saataisi joku lastenvahdiksi ja pääsisimme katsomaan Hobittia. Siinä kohden makumme kohtaa :)

  VastaaPoista
 3. Hieno kirja luulisin, loistava idea, hyvä bloggaus.
  ***
  Tätä ideaa silti kovasti kummastelen Star Wars episodissa 3 Darth Vader (joksi Anakin Skywalker oli muuttunut) teki hirveitä väkivallan tekoja perhelleen, ja sitä ennen jeditemppelissä, ja mitä kaikkea sen jälkeen tekikään, lpaset erotettiin toisistaan ja piilotettiin "isältään", Darth Vaderhan eli vain koneen kautta, ilman maskia hän ei voinut henkgittöää, sen jälkeen tehdään kepeä lapsille suunnattu mukava kuvakirja.
  Toksi voin väärässäkin, en ole lukenut kirjaa.

  VastaaPoista
 4. Jokke, kiitos sinulle kommentista! Itse en muista mitä missäkin episodissa tapahtuu, mutta tämä on nimettyn kirjan alussa episodiksi kolme ja puoli... Tekijä leikittelee ajatuksella lordin pehmeämmästä puolesta. Lue ihmeessä, jos kohdalle sattuu, sinä osaisit tästä enemmän sanoa!

  VastaaPoista
 5. Annika, mitä sarjista olen aina lukenut, vain Aku Ankkoja ja vieläkin vaan...Nyt siellä Ankka -kaupassa on se Tuulen tuomaa, osa 1, myynnissä ja taistelen itseni kanssa, sillä kävin juuri 'leffakaupassa'.

  Onneksi kummipoika, 8 vee, rakastaa juuri myös Aku Ankkoja.

  By the way: Opin neljävuotiaana lukemaan Aku Ankkojen avulla, kun kellään ei ollut niitä aikaa minulle lukea. Joten ei pahaa sanaa sarjiksista!

  VastaaPoista
 6. Leena, Aku Ankat ON parhaita! Niitä minäkin lapsena luin, ja välillä vieläkin. Yleensähän sanotaan,että lapsille joille luetaan paljon, lukevat paljon aikuisinakin. Ei pidä paikkaansa - ainakaan mun kohdalla. Kukaan mullekaan lapsena lukenut ja nyt menee reilu 100 kirjaa/vuosi joten... :)

  Pojatkin tykkää Akkareista ja Tintit on nyt kova sana kun tuli se leffakin.

  VastaaPoista
 7. Alkuperäinen Star Wars -trilogia on episodit 4-6, jossa esim. 5:ssa, isän ja pojan raju kohtaaminen.

  Lucas täydensi sarjaa episodein 1-3, jossa 3:ssa Luke ja Leia syntyivät, heidät erotettiin, ja piilotettiin. (näin lyhyesti).

  VastaaPoista
 8. Jokke, no niinhän se menee. Tällä teoksella ei ole siis minkäänlaista "todellisuuspohjaa", vaan se kuvaa enemmänkin "vaihtoehtoista" todellisuutta :)

  Täytyisi kyllä katsoa koko sarja oikeassa järjestyksessä alusta loppuun. Minä olen katsonut ensin 4-6 ja sitten 1-3.

  VastaaPoista
 9. Tämän ja jatko-osan Darth Vader ja pikku prinsessa luettuani alkoi tehdä mieli katsoa elokuvat uudelleen (tosin olen tainnut katsoa vain ne alkuperäiset 4-6) :) Esikoinen ei vielä ehtinyt tätä "poikakirjaa" lukea, mutta "prinsessakirjan" luki seitsemästi ennen kuin itse ehdin sen pariin, tuleekohan hänestä Star Wars -fani ;) Minä tykkäsin kovasti molemmista sarjakuvista, mutta enemmän tästä Lukeen keskittyvästä.

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi! ♥