sunnuntaina, joulukuuta 16, 2012

Leffoja


Alan pikku hiljaa siirtymään joululevolle, vai miten tätä flegmaattista olotilaa kauniisti luonnehtisi. Laiskottaa ihan mahrottomasti! Yleensä katson todella vähän leffoja, mutta kuluneella viikolla olen tuijottanut peräti kolme pätkää. En tiedä vaikuttaako mittava elokuvatauko nyt positiivisesti katsomissani leffoissa - tai sitten ne vain ovat olleet yksinkertaisesti hyviä! Minuun nämä ovat tehneet sellaisen vaikutuksen, että tahdon postata ne talteen. Sitä paitsi aika mahtava tuo Brave-kuva, eikös totta!

Urhea (Brave, Disney Pixar) sykähdytti irkkulaista puoltani. Punatukkainen prinsessa Merida on henkilöhahmona helposti samaistuttava "poikatyttö". Perinteitä kunnioittava äiti tahtoisi naittaa Meridan jollekin kolmen klaanipäälikön pojista, mutta Merida päättää toisin... Teoksen keskeiseksi teemaksi nousee äidin ja tyttären suhde, ja voin sanoa, ettei aihetta ole kovin paljon viime aikoina lastenelokuvissa käsitelty. Hieno, koskettava, hauska elokuva!


Madagascar 3 (DreamWorks) taas painotti ystävyyden ja siinä uskollisuuden merkitystä - omalla hulvattomalla tyylillään. Väri-ilottelu takasi mukavan yhteisen elokuvatuokion koko perheelle, siinä missä monet naurutkin. Näitä kavereita alkoi olla jo ikävä, edellisen jakson julkaisusta kun on ehtinyt vierähtää vuosia. Raatimme tuli siihen tulokseen, että kolmonen lyö laudalta aiemmat jaksot!

Ja katsoin minä yhden varsinaisesti aikuisille suunnatun elokuvan


Vaikka Krista Kososta on tullut katseltua enemmän toisentyyppisessä formaatissa (Putous), Syvälle salattu, toi esille hänen erinomaiset näyttelijänlahjat Juliana. Elokuva oli oikeasti pelottava! Suomalaisena psykologisena trillerinä siitä tuli yksi suosikkielokuvistani. Elokuvassa ei ole väkivaltaa, vaan se pelottelee vahvalla tunnelmalla. Järvisuomi ja vanha kansantaru näyttävät hyytävät puolensa. Erittäin koskettava tarina.

Ensi viikolla pyrin tuomaan 2 - 3 kirjaa blogiin ja sitten tarkoituksenani on pitää joululomaa täältäkin. Tosin luen kyllä mahdollisimman ahkerasti juhlapyhinä, joten onhan siinä se, että tarinat pitäisi naputella talteen... Nähtäväksi siis jää, kuinka pitkän loman maltan pitää. Joka tapauksessa, vielä on viikko jouluun, ja viikossa ehtii vaikka mitä! :)

Stressitöntä joulunodotusta itse kullekin!7 kommenttia:

 1. Urhean tahdon ehdottomasti nähdä, Irlanti on aina kiehtonut ja virtaahan omissa lapsissanikin iirien väkevä veri... leffa onkin jo meille hankittu, viimeistään joulun katson jos en ehdi ennen.
  Leppoisaa joululomaa ja talven tunnelmaa sinulle!

  VastaaPoista
 2. Hurjaa: Katson aika paljon leffoja, mutta nämä ovat mulle outoja.

  Katson joulunaikaan aina Eräs joulutarina ja muuten vain katsomme kohta uudestaan Vuosi elämästä ja Bierin Häiden jälkeen. Juuri katsoin taas Allenin Match Pointin...

  Aletaan vaan siirtyä jouluilemaan ja leffailemaan;-)

  VastaaPoista
 3. Elma Ilona, sittenhän Urhea on ihan pakollinen sinulle, toivottavasti ehdit katsomaan tämän joulunpyhinä. Elokuva on palkitseva ja visuaalisesti kaunis! Siunattua Joulunaikaa sinulle!

  Leena, noista mainitsemistasi Häiden jälkeen on ainoa, jota en ole nähnyt... Niin ja Eräs joulutarina. Match Point on väkevä filmi, samoin Vuosi elämästä! Olen hirveän laiska etsimään elokuvia joista voisin pitää, eli ihan näppituntumalla aina jotain otan. Disneyt on aina varmoja valintoja.

  Kyllä, nyt aletaan jo valmistautumaan juhlan viettoon!

  VastaaPoista
 4. Tuo suomalainen trillerielokuva alkoi kinnostaa kovasti! Olen jo ihan pudonnut kärryiltä suomalaisten elokuvien suhteen, joten enpä ollut tuosta ennen kuullut. Putous on nimenä tuttu, mutta yhtään en ole sitä nähnyt.

  Muuten, se vinkkaamasi Mr. Nobody on metsästyslistalla! Jospa saisi sen hommattua joulupyhille. Katsoin trailerin ja se vaikuttaa tosi kiintoisalta :)

  VastaaPoista
 5. Elegia, ai niin, MR Nobody :) Hienoa, että löysit siitä trailerin ja kiinnostus heräsi. Tee leffasta postaus, olisi kiva kuulla, tykästytkö!

  Syvälle salattua suosittelen myös.

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi! ♥