sunnuntaina, joulukuuta 09, 2012

Riitta Tiitu; Vanilla brocante chic
Lumenvalkean sunnuntain sulostuttamiseksi tarjoilen, väriskaalaan sopien, Riitta Tiitun (2012, 153s.) uskomattoman kauniin Vanilla brocante chic -teoksen. Tämä vaniljainen herkkupala pitää sisällään 399 kuvaa, jotka saavat sinut henkäämään ihastuksesta. Kirjassa sanat eivät ole pääasia, vaan sielua ruokkiva esteettinen ilotulitus. Maltillinen, tottakai, mutta syvälle sydämeen käyvä.

Minä, joka ennen sain ahdistuskohtauksia sisustusteosten parissa, olen nyt päässyt sisälle genreen muutamin oivalluksin. Ei ole tarkoituskaan masentua oman kodin resuisuuteen tai muuttaa kerralla koko yleisilmettä paremmin sivuja vastaavaksi. Tärkeintä on antautua kauneuden vietäväksi ja katsoa samalla lempeydellä omaakin kotia. Okei, olen sen verran boheemi, etten saa pidettyä yllä vain yhtä teemaa per huone. Puhumattakaan kliinisestä siisteydestä. Eikös jokin tutkimuskin tehty tässä vastikään pölypalleroiden tärkeydestä lasten allergiakynnyksen nostattamiseksi...? Mutta mekin, jotka uhkaamme hukkua tavarapaljouteen, lasten rojuihin, parittomiin sukkiin, mainoslehtisiin, tyhjiin kahvimukeihin, voimme nostaa jalat ylös ja upota Tiitun maailmaan. Napata sieltä pieniä vinkkejä, joilla tehdä omasta kodista astetta ihanamman.

Tämä valkoinen unelma johdattaa meidät suomalaisiin maalaisromanttisiin koteihin. Yllättäen intouduin ehkä eniten Bohemian chic -osiosta, jossa persoonallinen pukusuunnittelija esittelee värikästä kotiaan. Oranssina hehkuva kivitalo kätkee sisäänsä varsinaisen aarreaitan.
Hiukan perinteisempää ilmettä lähdemme etsimään White Living Outin kerrostaloasunnosta. Raikkaan valkea yhdistettynä puisiin yksityiskohtiin takaa ihanan kodikkaan elämyksen.

Rustic Charm House edustaa myös vaaleapintaista, remontoitua, viihtyisää kotia. Wanhalla puutaloalueella sijaitsevassa talossa on aivan omanlaisensa tunnelma.
Tätä postausta tehdessä tulin itsekin hyvälle tuulelle. Toivottavasti olen onnistunut välittämään edes hippusen siitä lumosta, jonka kirjan kannet sisäänsä kätkevät. Epäilemättä tässä olisi varteenotettava joululahjavinkki, jonka kuvissa riittää yksityiskohtia lukemattomiin katselukertoihin. Sydämelliset suositukset!

Ihanan Riitta Tiitun sisustuspuotiin pääset täältä ja hänen blogiinsa täältä. Ainakin Leena Lumi on lumoutunut teoksesta, tässä hänen postauksensa.


8 kommenttia:

 1. Ahdistun järjestään kaikista sisustuskirjoista, mutta tämän pariin ehkä itsekin uskaltautuisin. Kivaa, kun kirjassa näyttäisi olevan erilaisia tyylejä (eikä pelkästään täysin kliinistä valkoista).

  VastaaPoista
 2. Pihi nainen, olen itse aina sisustanut väreillä mutta ihan viime aikoina löytänyt valkoisen. Lasten lelut on sen verran värikkäitä, että vastapainoksi olen alkanut kaivata raikkautta ja avaruutta. :-) tämän parissa on mukava rauhoittua, joten uskallan suositella vähemmän sisustuskirjoja lukevillekin!

  VastaaPoista
 3. Kuvat ovat kauniita, ja jopa vieläkin kauniimpia..:)))

  En ole ihastunut sisustuskirjoihin jostain syystä. Tykkään sisustaa omalla tavallani ja omaa perhettä varten. Vähän sama juttu on keittokirjoihin nähden, luen jos joskus tarvitsee tutkailla reseptejä, mutta yleensä osaan ne ulkoa.

  Kiitos esittelystä, Annika K, ja hyvää 2. adventin iltaa sinulle ja perheellesi!<3333

  VastaaPoista
 4. Aili-mummo, sehän se on pääasia, että tekee kodistaan oman näköisen. Meillä ainakin näkyy "elämisen jäljet" :-)

  Sitä samaa sinulle, Aili-mummo <3 poika halusi, että lauletaan Nyt sytytämme kynttilän toisen säkeistön.

  VastaaPoista
 5. Annika, sulla on uusi lumeen sopiva ilme, hieno.

  Olet ymmärtänyt oleellisen;-) Jos alkaa noita upeita kirjoja lukemaan sillä mielellä, että nyt täytyy saada just tällaista, ei siitä tule mitään muuta kuin paha mieli. Se ei ole sisustuskirjan tarkoitus.

  Minäkin olisin pudonnut Bohemiaan ellei tavaraa olisi ollut niin paljon. Yritän saneerata, sillä ajatus ei kulje, jos liikaa tavaraa.

  Minulla on nyt menossa joku sisustuskausi ja perjantain vietto Witikkalan kartanossa ei sitä yhtään helpottanut. Nyt täytyy kyllä alkaa hillitä hiukan.

  Kivat kuvat olet valinnut ja oivaltanut oleellisen. Kiitos!

  VastaaPoista
 6. Leena, näinhän se menee! Täytyy pitää sisutuskirjojen kanssa maltti mielessä :) Parasta on, kun keksii pieniä keinoja, joilla kodin yleisilmettä voi muuttaa. Jos ylipäätään muutokselle on tarvetta. Itse olen vaihtelunhaluinen ihminen ja tykkään kehitellä kaikkia uusia juttuja.

  Sulla oli varmasti mahtava reissu Witikkalassa! Uskon, että tuollaisiin saa rahaa palamaan, mutta onhan se ihana itseä välillä hemmotella.

  VastaaPoista
 7. Tämä voisi olla miellyttävä selailukirja. Tykkään selailla sisutsuslehtiä, mutten jaksa lukea niitä. Eli minulle tällaiset kirjat ja lehdet ovat ns. kuvakirjoja :) Eikä tule paineita oman kodin suhteen, kun en ole niin tarkka muutenkaan. Ideoita ja inspiraatioita näistä saa!

  VastaaPoista
 8. Minullekin nämä on "aikuisten kuvakirjoja" :D Tässä ei tekstiä juuri ollutkaan ja hyvä niin! Tiitulta on tullut toinenkin teos jonka ajattelin ottaa kirjastosta katselukirjakseni. Saa nähdä miten postauksen kanssa käy, mulla on rästissä jo vaikka kuinka monta...

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi! ♥