sunnuntaina, joulukuuta 30, 2012

Viimeiset sivut

 

Rakkaat ystävät! Vuoden 2012 sivut alkavat käydä vähiin. Postaamatta on vielä kirjoja, mutta ajankohta siirtyy väistämättä ensi vuodelle. Olen lukenut innolla teidän postauksia vuoden parhaimmistoon kuuluvista kirjoista. Vastaavan listan tein itse jo hyvissä ja se löytyy täältä.

Vielä nyt sen verran tähyän menneeseen, että pistän parhaimmat elokuvat pakettiin. Minun vapaa-aikani menee pitkälti kirjojen kanssa, joten leffojen suhteen olen helmenkalastaja. Tahdon löytää vain ne parhaimmat, aikani ei keskinkertaisiin riitä. Elokuvien Top 10 -listaa voisi tästä syystä olla jo vaikeampi laatia, mutta viisi parasta keksin helposti.

1. Puhdistus . Käsittämättömän pakahduttava elokuva, jota ei voi kuivin silmin katsoa. Elokuva tekee oikeutta loistavalle kirjalle eikä jää tunnelmassa yhtään alamittaisemmaksi. Elokuvamaailman parhautta!

2. Toinen maailma. Tästä en valitettavasti aikanaan tehnyt postausta, mutta leffan tunnelman saan taiottua sekunnissa mieleeni. Luulin, että nyt katsotaan skifiä, joten riemuni olikin suuri, kun elokuvasta paljastui mitä hienoin psykologinen draama. Tämä kestää useammankin katselukerran, ei vähiten roolissa onnistuneen päähenkilön takia.


3. Syvälle salattu. Perusteet linkin takaa.

4. Iron Sky. Vuoden ainoa aikuisten elokuva, jonka pääsimme mieheni kanssa elokuvateatteriin katsomaan. Persoonallinen idea lähettää natsit kuuhun ja sieltä takaisin... Kuun pimeä puoli on aina kiehtonut minua (kuten varmasti myös muutamaa muuta).Viihdyttävä ja hauska elokuva, ei kaikkien filmien tarvitse syvällisiä olla.

5. Nälkäpeli. Toimi kirjana, toimi elokuvana.

Ensi vuonna luen romaaneja pitkälti saman tutuksi tulleen kaavan mukaan, kuin aiemminkin. En ehkä ihan yhtä dekkaripainotteisesti, kuitenkin monet uutuusjännärit olen jo laittanut tilaukseen. Alkuvuonna on aikaa jatkaa teidän suosikkienne parissa, ja kun uutuuden alkavat ilmestyä, minulle tulee kiire... On nimittäin sen verran lupaava kirjavuosi tulossa!

Kirjaisaa vuotta 2013 teille!

12 kommenttia:

 1. Sama vaiva, aika ei tunnu riittävän leffojen katsomiseen. Jäi joululta jopa suunniteltu Nälkäpeli katsomatta. Ensi vuonna uusi yritys! :)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa Uutta Vuotta!

  Oli kiva lukea elokuvasuosikeistasi. Minä aion katsoa tuon Toisen maailman; katsoin joulun alla Sound of my Voice-leffan, jossa on pääosassa sama blondi nainen, Brit Marling, ja koska jollain oudolla tavalla pidin leffasta, haluan nähdä lisää. =D

  VastaaPoista
 3. Pihi nainen, ei näitä leffoja tahdo ehtiä :) Nyt uudenvuoden aikaan olisi tarkoitus pari pätkää katsoa. Eilen yritimme, ja poikani, joka on viime ajat käynyt kiltisti nukkumaan, huusi kuin heikkopäinen pari tuntia sänkyyn käymisensä jälkeen... Siinä oli sitten unikoulu yhdistettynä "rauhalliseen" elokuvailtaan...

  Irene, kuin myös sinulle ♥ Ahaa, nyt mua alkoi kiinnostaa tuo mainitsemasi elokuva, se blondi kun oli ihan huippu Toisessa maailmassa :) Suosittelen, mutta älä odota leffalta toimintaa.

  VastaaPoista
 4. Minulla myös sama tilanne: en ehdi katsomaan elokuvia (en tv:stä enkä liioin käymään elokuvateatterissakaan), koska luen mieluummin :). Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 5. Tuulia, minusta tuntuu aina elokuvaa katsellessa, siis silloin harvoin kuin sellaista harrastan, että hyvää lukuaikaa menee "hukkaan" :-D

  Kuin myös sinulle <3

  VastaaPoista
 6. Toisen maailma haluaisin minäkin nähdä! Iron kytä alamme katsoa 5 minuutin päästä... :)
  Oman leffavuoteni top 5 on: Mehiläisten salaisuudet, Postia pappi Jaakobille, Lukija, Ole luonani aina ja Pikku prinsessa. Ensi vuoden ekaksi leffaksi olen kaavaillut Le Havrea.

  VastaaPoista
 7. Puhdistus-elokuva vaikuttaa hyvältä, mutta en halua katsoa sitä ennen kuin olen lukenut kirjan. Jospa ensi vuonna saisin sen luettua, onhan tässä jo pari vuotta aiottu :D Iron Sky oli hupaisa ja Nälkäpelikin toimi leffana hyvin!

  Oikein mukavaa uutta vuotta :)

  VastaaPoista
 8. Elma Ilona, mie en ole vieläkään ehtinyt Postia pappi Jaakobille asti, Lukijakin näkemättä vaikka olen satavarma näistä pitäväni. No, ensi vuonna sitten :) Toivottavasti viihdyitte Iron Skyn seurassa!

  Laura, voi, sulla on mahtava luku- ja myöhemmin leffaelämys edessä Puhdistuksen kanssa. Ehdottomasti kannattaa ensin lukea, sitten vasta leffa :) Odotan jo, että saan Puhdistuksen dvd-versiona ostaa.

  VastaaPoista
 9. Suoraan sanottuna en odottanut Iron Skylta kovin paljoa, mutta sehän oli huippu elokuva! Tykkäsin kovasti :)

  VastaaPoista
 10. Villasukka, minäkin suhtauduin aiheeseen varaukselta mutta vau, elokuva kyllä viihdytti! Ja se loppuratkaisu...

  VastaaPoista
 11. Oi, minunkin pitäisi tehdä uusi leffat TOP10.

  Oletko kuullut filmistä Koskemattomat? Sain siitä eilen meiliä ja kehuja, mutta en ole ehtinyt vielä perehtyä...

  Talviaikaan launtai-illan huumaan kuuluu ehdottomasti elokuva.

  Mainitsemasi filmit ovat minulle ihan outoja, joten ilmeisesti leffamakumme on aika eri. Joulun aikaan katsoin kaksi kertaa eräs joulutarina sekä mm. Bierin Häiden jälkeen, jossa pääosassa loistava Rolf Lassgård.

  VastaaPoista
 12. Leena, en ole kuullutkaan Koskemattomista! Täytyy mennä goolaamaan...

  Minä katson aika "helppoja" leffoja, tahdon niiden parissa ihan vain nollata ajatukset. Ne sinun lähettämäsi elokuvat aion katsoa mahd. pian :) Ja nyt kiinnostaa hurjasti Oppipoika... Se on vielä näkemättä, ykkösosa oli loistava.

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi! ♥