tiistaina, toukokuuta 14, 2013

Pöllityt kyssärit & kuvailuja osa 2


Hei! En jaksanut ryhtyä tänään laatimaan TTT-listoja, eikä kirjojakaan ole postaamatta. Mutta en myöskään malttanut pysyä poissa blogistaniasta, sen verran tiiviisti olette te, rakkaat lukijat, minut tähän puuhaan koukuttaneet! Kuljen Elma Ilonan viitoittamaa tietä ja pöllin Opuscolossa julkaistut yksitoista kysymystä, ihan vain siitä syystä, että ovat niin mainioita.


1. Millaisia oireita lukemattomuus saa sinussa aikaan? Hermostuneisuutta, hikoilua, käsien vapinaa... :) Ehkä ennen kaikkea väsymystä - akkuni latautuvat lukiessa

2. Missä tilanteessa et kykene lukemaan? Kovassa metelissä, tai oikeastaan minkäänlaisessa metelissä. Keskittymiskyky on heikompaa päiväsaikaan, eli luen mieluiten illalla kun lapsoset unilla

3. Mikä on rakkain tämänhetkinen lukupaikkasi? Vastaan tylsästi sohva tai oma sänky

4. Missä paikassa haluaisit lukea, jos saisit valita? Järven/meren ranta

5. Mikä sana kuvaa sinua lukijana parhaiten? Itsepäinen hulivili (ups, siihen tuli nyt kaksi sanaa)

6. Mikä sana kuvaa kirjahyllyäsi parhaiten? Värikäs

7. Jos olisit kirja, mikä kirja olisit? Carlos Ruiz Zafón; Tuulen varjo - älkää kysykö miksi

8. Jos kirjoittaisit kirjan, mikä olisi kirjan aihe? Todennäköisesti se olisi runokokoelma.

9. Missä, mitä ja miten luit viimeksi? Sohvalla tyynyjen varassa löhöillen, käsissä Hirvosen Kauimpana kuolemasta.

10. Mikä on kirjoihin tai lukemiseen liittyvä paheesi? Hiirenkorvat omissa kirjoissa.... Kirjaston kirjat merkkaan post-it lapuilla joita olen kyllä maailman laiskin käyttämään

11. Mistä kirjoihin tai lukemiseen liittyvästä asiasta et suostuisi luopumaan? Vaikka pyrin aina vain monipuolistamaan lukutottumuksiani ja tutustumaan uusiin kirjailijoihin, en pääse mihinkään siitä, että taidollisesti laadittu psykologinen trilleri on minulle se kaikkein mieluisin kirjakaveri.
Muutama otos äitienpäivältä, kyllä kesä on ihmisen parasta aikaa!

Loppuviikosta elämme jännittäviä aikoja; erään kauan odottamani kirjan pitäisi kolahtaa postiluukusta. Lisäksi saan viettää lauantaita totaalisessa yksinäisyydessä - mies lähtee matkalle, pojat mummulaan joten kotiin jää vain minä ja kirjat! Juhuu!


Rakkaudella,
Annika

18 kommenttia:

 1. Tarkoitat ilmeisesti Kilttiä tyttöä? :) Toivotan jännittäviä lukuhetkiä kirjan parissa. Toivottavasti pidät kirjasta niin paljon kuin minä pidin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitäpä sitä :) Tosin huomasin, että Hosseinin kirjakin julkaistaan perjataina, joten nyt jännitetään, kumpi ehtii ensin!

   Hain muuten Murakamin 1Q84:n tänään kirjastosta. Niskoja alkoi pakottaa jo pelkän jättiläiskirjan katseleminen... En vielä tiedä koska luku-urakan aloitan.

   Poista
  2. Olen niin hyvä arvaamaan. :)

   Minä jonotan 1Q84:ä vielä kärsivällisesti. Tuskinpa ihan heti sitä olen saamassa, sillä kymmenisen jonottajaa on edelläni ja kirjaa ei taida ihan hetkessä saada luettua. Onnea luku-urakkaan! Toivottavasti Murakamin uutuus on mieleistä luettavaa.

   Poista
  3. Toivottavasti tosiaan Murakami lähtee hyvin vetämään. On sen verran paksu teos, että jos yhtään hangoittelee vastaan, en jaksa... Mutta johan tätä on ehditty sen verran kehaista ja aihekin vaikuttaa mielenkiintoiselta, että odotukset pakosikin korkealla :)

   Poista
 2. Onpas hauskaa, että vastailit kysymyksiin :D Näitä on aina ihana lukea. Meillä on muuten sama kirjapahe ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen Kirahvi, jaamme siis paheen :) Kiitos itsellesi mukavista kysymyksistä!

   Poista
 3. Kiva on tosiaan näitä lukea. Hurmaavaa yksinäistä lauantaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmi-Maaria, lauantainen huilitauko tulee NIIN tarpeeseen! Odotan jo innolla :) Kiitos!

   Poista
 4. Oi mielenkiintoista kuulla, mitä pidät Kauimpana kuolemasta (kirjoitin ensin "kuolemastasta". Mutta eihän se niin taivu? :D Voi että kun tämä suomen kieli tuottaa aina vaikeuksia)

  Pakko vielä allekirjoittaa kysymyksen 11 vastauksesi. Sitä tykkää ajatella ittensä monipuoliseksi lukijaksi, ja kyllähän moinen pyrkimys sekä uteliaisuus siihen suuntaan ajaakin, mutta totta tuokin, jännäri ja omalla kohdalla sarjakuvat ovat ne rakkaimmait ystävät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pia, ei se tosiaan taida olla kuolemastamasta :D Voi tätä suomen kieltä! Juuri sain kirjan luettua, huh, olipas rankka aihe... Postannen (voiko noin sanoa? :) teoksesta huomenna.

   Ihmiselle on luontaista toistaa itseään, näin me toimimme niin lukijoinakin. Ja onhan se toisaalta hienoa, että on löytänyt genren, jota lukee kaikkein mieluiten :)

   Poista
  2. Jos kirjan nimi olis vaikkapa "Korppi", sehän taipuis "Korpista". Mutta kun tuo Kauimpana kuolemaSTA on jo siinä muodossa itsessään, niin...hämmentävää :D Täytyy kysyä joltain kielipoliisilta

   (Postannen on ihan hyvä sana ;) )

   Poista
  3. Pia, onneksi on Google - mie tarkistan välillä sanamuodot sieltä (ups, nyt meni katu-uskottavuus :D)!

   Poista
 5. Ihania kuvia, kiva että Blogger on nähtäväsi lopettanut sensuroinnin! :))

  Minulla on muuten tuo sama, että lukiessa akut latautuu ja sen rentouttaa. Jos lukemattomuuskausi pitkittyy jostain syystä, alkaa minuakin uuvuttaa ja lisäksi ajatukset alkavat pyöriä kirjojen ympärillä :D

  Oi, sinulle onkin tulossa oikea laatulauantai itsesi (ja kirjojen) kanssa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elegia, kiitos kuuluu sulle ja mua neuvoneille fiksuille, jotka opettivat, kuinka kuva pienennetään! <3 !

   Minusta tuntuu välillä, että ajatukset pyörii liikaakin kirjoissa. Mietin, mitä lukisin seuraavaksi, koska se ja se ilmestyy, ostanko jonkun kirjan vain anonko a.kipaletta vai tyydynkö kirjastoon... Mutta on lukeminen kuitenkin niin ihanan rentouttavaa.

   Juu, lauantaita odotellessa :) Mietin jo, pitäisinkö lukumaratoonia mutta taidan mennä liikoja suunnittelematta fiiliksen mukaan.

   <3

   Poista
 6. Sinulle on tunnustus blogissani :)

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi! ♥