perjantaina, elokuuta 27, 2010

Camilla Läckberg; Mantelintuoksua lumimyrskyssä

Jouluun on enää vajaa viikko aikaa ja Tanumsheden poliisiasemalla vastikään aloittanut Martin Molin on vastentahtoisesti lupautunut seuralaiseksi tyttöystävänsä sukujuhliin. Liljecronan sukua rautaisin ottein hallitseva patriarkka Ruben on kutsunut perheen viikonlopun viettoon pieneen saareen Fjällbackan ulkopuolelle.

Pian vieraiden saavuttua lumimyrsky katkaisee yhteyden mantereelle, ja kun Ruben illallisella tuupertuu lattialle, Martinin on tartuttava toimeen. Kauhukseen hän joutuu toteamaan, että joku on murhannut patriarkan. Ja koska perhe on eristyksissä saaressa, murhaaja on joku paikalla olevista... Kenellä on motiivi murhaan? Kuka voi olla niin kylmäverinen?

Camilla Läckbergin Mantelintuoksua lumimyrskyssä on hurmaava pienoisromaani Agatha Christien hengessä.


***

Flunssan kourissa olen lueskellut Mankellin Kiinalaista - ikuisuusprojekti, jonka onneksi keskeytti tämä ihana pikku kirjanen. Teoksen lukee yhdeltä istumalta. Sen päähenkilönä häärii muista Läckbergin kirjoista tuttu Martin Molin, Patrikin työtoveri.

En oikein osaa eritellä miksi pidän Läckbergistä niin paljon. Kirjoissa, näemmä pienissäkin, tuntuu kaikki olevan kohdillaan; kerronta, eläväiset henkilöhahmot, huumori ja itse juoni koukkuineen. Jopa kirjastontäti on suositellut näitä minulle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi! ♥