maanantaina, elokuuta 02, 2010

Camilla Läckberg; Saarnaaja

Varhaisena kesäaamuna pikkupoika livahtaa ulos leikkimään ritaria. Leikki saa äkillisen lopun, kun poika näkee edessään maassa makaavan alastoman naisen, joka tuijottaa suoraan häneen...

Poliisi kutsutaan paikalle, ja käy ilmi että nuori nainen on murhattu. Rikos käy entistäkin merkillisemmäksi, kun ruumiin alta pian löydetään kahden 1970-luvun lopussa jäljettömiin kadonneen naisen luurangot.

Johannes Hultin, kuuluisan Saarnaajana tunnetun vapaakirkon pastorin pojan, epäiltiin tuolloin sekaantuneen katoamisiin, mutta hän teki itsemurhan pian tapahtumien jälkeen. Hultia ei siis voida kuulustella. Tanumsheden poliisiasemalla ollaan ratkaisemattoman mysteerin edessä. Ehkä Hult oli syyllinen, tai ehkä he etsivät nyt murhaajaa joka on odottanut kaksikymmentä vuotta murhatakseen uudelleen. Tai ehkä he ovat tekemisissä aiemmista murhista inspiroituneen hullun kanssa.

Camilla Läckberg vie toisessa dekkarissaan lukijat jälleen Fjällbackan idylliseen pikkukaupunkiin. Tapaamme taas Erica Falckin, viimesyksyisen Jääprinsessa-kirjan keskushenkilön. Nyt pääroolin ottaa Erican avopuoliso, konstaapeli Patrik Hedström, joka saa mutkikkaan tutkinnan johdettavakseen, ja pian tapaus vaivaa häntä päivin öin. Erica tuntee omasta puolestaan murhia kohtaan varsin vähän mielenkiintoa, sillä hän on jo kahdeksannella kuulla raskaana.

***

Ensimmäinen Läckbergiltä lukemani kirja oli tosiaankin positiivinen yllätys! Onhan näitä ruotsalaisia naiskirjailijoita tullut luettua ja fanitettua, ja Läckberg jatkaa samaa hienoa linjaa.

Kirjassa on oikeastaan kaikkea; vetävät henkilöt, sopivasti huumoria, niin psykologista jännitystä kuin arvoitusten ratkontaakin. Juoni nappasi mukaansa ensimmäiseltä sivulta asti, eikä tarinasta oikeastaan enempää uskalla paljastaakaan. Suosittelen testaamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi! ♥