tiistaina, elokuuta 24, 2010

Camilla Läckberg; Pahanilmanlintu

Rauhallisen talven jälkeen Tanumsheden poliisiasemalla alkaa jälleen tapahtua. Samana päivänä kun Patrik Hedströmin uusi kollega Hanna Kruse aloittaa työt asemalla, tuntematon nainen kuolee auto-onnettomuudessa. Ruumis lemuaa voimakkaasti alkoholilta, ja tapaus aiotaan ohittaa rutiininomaisesti. Mutta Patrikin vaistot viestittävät muuta. Jokin ei täsmää. Omituisten tapahtumien vyyhdin kiertyessä auki naisen kuolema osoittautuukin murhaksi.

Pian murha yhdistyy kuolemantapauksiin muualla maassa. Patrik ja hänen kollegansa ovat elämänsä haasteen edessä. Liikkuuko seudulla sarjamurhaaja? Mikä yhdistää uhreja? Ja voiko kukaan estää seuraavaa murhaa? Kun vielä paikkakunnalla kuvattava tosi-tv-sarja kohdistaa valtakunnan mediahuomion piskuiseen poliisiasemaan, Patrik alkaa epäillä haukanneensa liian suuren palan.

***

Bloggaaminen uhkaa jäädä aina vain lyhyemmäksi kutistuvan vapaa-ajan takia.

Muttamutta. Uusin Läckbergin kirja jatkaa samaa loistokasta linjaa. Takalehtistä lainatakseni; "Läckbergin tyyli poikkeaa perinteisestä pohjoismaisesta yhteiskunnallisesta dekkarista. Läckberg keskittyy pienten yhteisöjen ja tekijöiden taustojen ja motiivien tarkasteluun".

Toisin sanoen, Läckberg kirjoittaa kirjoja minun makuuni. Näiden lukeminen on nautintoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi! ♥