keskiviikkona, maaliskuuta 07, 2012

Gianrico Carofiglio; Silmät ummessaGuido Guerrierin toimistoon ilmestyy salaperäinen sisar Claudia, naisten turvakodin johtaja. Claudia tarvitsee asianajajaa yhdelle suojateistaan, Martinalle, jota entinen miesystävä on toistuvasti pahoinpidellyt ja edelleen ahdistelee. Vaikka miehellä on vaikutusvaltaisia suojelijoita, joita vastaan nouseminen tuntuu olevan sulaa hulluutta, Guerrieri ottaa tehtävän vastaan. Kun alkaa näyttää siltä, ettei oikeudenkäynnin lopputulos sittenkään ole ennalta määrätty, tapahtumat saavat dramaattisen käänteen.

Tarinan keskiössä on Claudia, outoudessaan kiehtova nainen, joka vähitellen avaa karua kohtaloaan Guerrierille. Päällisin puolin heillä ei ole mitään yhteistä. Yhteys löytyykin syvemmältä tasolta, valinnoista, joita kumpikin on tehnyt oman itsensä ja syyttömien puolustamiseksi – tarvittaessa vaikka nyrkein.

Silmät ummessa on toinen suomennettu teos asianajaja Guido Guerrierista kertovassa sarjassa. Todennäköinen syyllinen ilmestyi syksyllä 2011.


***

Kirjan etukansi on aivan hirveä (katsokaa vaikka) ja kirjailijan nimi täysin tuntematon, mutta takakannen tekstin perusteella tämän uskalsin lainata. Aihe vaikutti mielenkiintoiselta, ja luin kirjasta yhden ylistävän arvion. Kun ei ole korkeita odotuksia, yllätys olikin todella positiivinen. Kirjailijan tyyli osoittautui melko pelkistetyksi, kaikki turha oli kuorittu pois, ja samalla teos oli sellaisella määrällä sarkasmia kirjoitettu, että teksti nostatti vakavasta aiheesta huolimatta huulille monet hymyt. Kirja onnistui herättämään niin paljon erilaisia tunteita, että sen tosiaan saattoi sanoa tulevan "iholle".

Kiinnostavaa olisi kuulla, onko kukaan muu tätä, tai aiempaa romaania lukenut. Teos oli siis toinen osa Guido Gurrieria, jossain vaiheessa täytyy minun tuo ensimmäinen kirja lukea. Suositukseni.

3 kommenttia:

  1. Pyörittelin tätä kirjastossa kädessäni, mutta täytyy sanoa, että juuri tuon kamalan kannen takia jätin tämän lainaamatta. =D

    VastaaPoista
  2. Ei pidä antaa kannen pelottaa ;)

    VastaaPoista
  3. Lainasin kirjan takakansitekstin perusteella sekä sen takia, että tapahtumapaikka on Italia, vähän kuitenkin epäillen,koska kirjailija oli minulle aivan tuntematon. Mutta kirja oli todella hyvä ja laitoinkin heti Todennäköisen syyllisen varaukseen. Suosittelen!

    VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi! ♥