keskiviikkona, tammikuuta 26, 2011

Tess Gerritsen; Synnintekijä

Bostonilaisen luostarin kirkossa tehdään joulunalusaikaan kauhea löytö. Kappelin kivilattialla makaa verilammikoiden keskellä kaksi luostarin sisarta. Toinen on kuollut ja toinen henkihieverissä. Millainen mielipuoli on syyllistynyt näin silmittömään rikokseen?

Verityö tuntuu olevan täysin vailla motiivia, kunnes kuolinsyyntutkija Maura Isles tekee hämmentävän huomion: kuollut nuori nunna on vastikään synnyttänyt lapsen.

***

Minua voi syystäkin moittia mielikuvituksettomaksi kirjavalintojen suhteen. Aloitin kyllä kahta teosta, joiden tekijät olivat aivan uusia nimiä minulle, mutta molemmat osoittautuivat jo alkumetreillä kirjoiksi, joita en tulisi koskaan lukemaan loppuun asti. Turhanpäiväinen jaarittelu ei vain iske. No, palasin sitten kiltisti kirjastossa kohtaan Gerritsen. Kirjailija ei petä. Tässäkään teoksessa.

Synnintekijä -kirjassa yhdistyy kaksi täysin erilasta murhaa, jotka viime metreillä kuitenkin nivoutuvat yhdeksi tarinaksi, tyyliin luostarielämä kohtaa Intiassa tapahtuneen tragedian. Gerritsenin henkilöhahmojen elämää on ilo seurata, vaikkakin näin käänteisessä järjestyksessä. Sarjasta olisi saanut rutkasti enemmän irti, jos olisi lukenut kirjat aikajärjestyksessä, mutta se nyt on minun kohdalla myöhäistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi! ♥