perjantaina, lokakuuta 05, 2012

Liika lukeminen on haitaksi silmille?

liika lukeminen
on haitaksi silmille, ne
alkavat nähdä tarkemmin
etenkin pimeässä, jollaiseksi
tämä maailma on
saostunut

- Kai Nieminen -
Istun tässä, ihmettelen (Tammi 2012)


Suloisuutta itse kunkin viikonloppuun! Minä vietän aikaa matkaten ja kerrankin jossain muualla kuin viltin alla kirjamaailmoita koluten. Mutta kun palaan, luvassa Tess Gerritsenin Eloonjäänyt -teoksen postaus. Loistavaa, lähes hillittömän jännittävää kerrontaa dekkarikuningattarelta!

Annika

ps. kuva by me ja runo luvalla Lumikarpalosta ♥

12 kommenttia:

 1. Pimeässä paremmin näkemisessä on ajatusta...

  Saat vapaasti poimia lumisia karpaloita ja lupaa erikseen kysymättä♥

  Meillä sama jännitys menossa;-)

  Virkistävää viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 2. Hieno runo! Kaunista syysperjantaita!

  VastaaPoista
 3. Leena ja Luru; ihanaa viikonloppua teille molemmille! ♥

  VastaaPoista
 4. Runossa olikin oiva "juonikäännös", ajattelin ensimmäisenä otsikon nähtyäni että höpöhöpö :D
  Inspiroivaa ja rentouttavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Ajatuksia herättävä runo ja jännä tuo kuva. Melko iso sienikertymä kasvanut puuhun.

  Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
 6. Hei! Pakko kommentoida, vaikka jonkun mielestä varmaan vaikutan varmaan ikävältä ihmiseltä ottaessani asian puheeksi. Mutta kirjoitin keväällä blogiini tekijänoikeuksista, ja keskustelussa muistutettiin, että kokonainen runo ei kuulu sitaattioikeuden piiriin. Kokonaisen runon julkaiseminen vaatii luvan runon oikeuksien omistajalta, tässä tapauksessa kustantajalta eli Tammelta. Keskustelua aiheesta löytyy täältä: http://sbrunou.blogspot.fi/2012/04/bloggaajat-ja-tekijanoikeus.html ja viralliset ohjeet Journalistiliiton sivuilta: http://www.journalistiliitto.fi/pelisaannot/tekijanoikeudet/mita_laki_sanoo/ Siellä sanotaan näin: "Koko teoksen siteeraaminen ei ole sallittua. Esimerkiksi kokonaisen runon siteeraaminen on tavallisesti kielletty."

  Runoja julkaistaan blogeissa tosi paljon enkä yleensä jaksa asiasta nillittää, mutta tässä tapauksessa huomioni kiinnittyi siihen, että kerrot pyytäneesi lupaa Lumikarpalosta. Haluat siis pyytää lupaa runon julkaisuun, hieno juttu. Oikea taho on kuitenkin Tammi.

  VastaaPoista
 7. Tämä on kyllä aina yhtä ajatuksia herättävä runo! :)

  Salla puhuu asiaa. Häpeäkseni tunnustan että sorrun silloin tällöin julkaisemaan kokonaisen runon, jos runo muuttuisi ihan täysin katkomisesta. Jos mitenkään mahdollista, niin pyrin aina julkaisemaan vain katkelman runosta. Osaako joku kertoa, miten kustantamot suhtautuvat runon julkaisupyyntöihin?

  VastaaPoista
 8. Terveisiä reissusta! Täällähän mie koneella hillun :) Elegia ja Disa, aivan mahtavaa viikonloppua teillekin ♥ ♥ ♥

  Salla, ups... Mä en tällaisesta ole kuullutkaan. Kiitos kun ilmoitit! Otan yhteyttä heti alkuviikosta Tammeen. Kerron sitten mitä siellä vastaavat, pihi nainen. Runo on todella kaunis ja puhutteleva mutta kurja juttu jos toimin nyt "laittomasti" sen julkaistessani. Selvitetään :)

  VastaaPoista
 9. Upea sitaatti! Oli pakko jakaa se fb:ssäkin :) Ja nyt alkoi tehdä mieli lukea Niemistä pitkästä aikaa... mikäs sen sopivampaa luettavaa sumuiseen syksyyn!

  VastaaPoista
 10. Elma, miekin laitoin tämän faceen :) Olen ilmeisesti "pullossa" elänyt koska Niemisestä en ollut ennen Lumikarpaloa edes kuullut. Kipin kapin kirjastosta tätä hakemaan :)

  VastaaPoista
 11. Hieno ja ajatuksia herättävä runo :)

  Minunkin silmiini hieman särähti tuo lupajuttu. Hienoa, että tartuit asiaan ja selvität kustantamon mielipiteen. Innolla minäkin odotan heidän kommenttiaan :)

  VastaaPoista
 12. Villasukka, eikös olekin! Ja minulle kirjailija tosiaan aivan uusi tuttavuus.

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi! ♥