torstaina, helmikuuta 14, 2013

Ystävänpäivänä yhdestitoista ♥


kiitos Google! ;)


Valpuri The Wonderful World of Books -blogista heitti minua hauskalla haasteella, jonka julkaisen nyt ystävänpäivän ratoksi. Kiitos Valpuri, minä en olekaan tätä haastetta vielä blogihistorian aikana tehnyt! Näillä sanoilla naputtelin postausta eilen, tarkoituksena julkaista teksti tänään. Mutta kun aamulla avasin blogini, olin saanut vastaavan haasteen myös Veralta! Kiitos teille ihanat! Nuo yksitoista viimeisintä kysymystä ovat siis Valpurilta mutta lupaan naputella vastaukset myös Veran vastaaviin tässä lähipäivinä.


Haaste menee näin

1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.  
2. Pitää vastata myös haastajan 11 kysymykseen.  
3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
4. Heidän pitää valita 11 bloggaajaa jolla on alle 200 lukijaa.
5. Sinun pitää kertoa kenet olet haastanut.
6. Ei takaisin haastamistakuten myös tästä

1. Minusta tuntuu, että pyöritän haastevastauksissa lähes samoja aiheita, joten yritän nyt tehdä paljastuksia, kröhm, vähän laajemmalti. Olen syntynyt vuonna -78 ja kyllä, minulla on ikäkriisi. Sen taltuttamiseksi aion lukea pian ihanan oloisen, tsemppaavan täsmäkirjan joka on arvosteltu ainakin Ammalla.

2. Olen elänyt melko värikkään elämän joka vasta viime vuosina loksahtanut uomiinsa. Nyt rakastan mahdollisimman "tylsää" arkea ja pienieleisiä ilonaiheita. Henkinen ikäni tuntuu  pomppivan (vähän seurasta riippuen) 16-60v. ikähaitarissa.

3. Opin lukemaan viisivuotiaana ja silloin kirjoitin ensimmäisen novellini Pekka Töpöhännästä, sen aikaisesta idolistani.

4. Nykyään en enää haaveile samalla tavalla itse tuotetun tekstin perään, bloggaaminen riittää. Runojen julkaisu oli vielä kymmenen vuotta sitten suurin unelmani.

5. Lapsuudessani muutimme runsaasti. Ekaa luokkaa kävin kolmessa eri koulussa. Ehkä minusta siksi tuli hiukan outo.

6. Outous on havaittavissa hienoisen hajuraon pitämisessä uusiin ihmisiin. Sivustakatsojan roolista ei ihan helpolla ulos kuoriuduta.

7. Olen rehellisen urbaani. En viihtyisi maalla vaikka luonnosta pidänkin.

8. Kun omat lapseni olivat pieniä jouduin kirjalliseen pimiöön, jonka jälkeen löysin vanhan rakkaan harrastukseni uudelleen. Vaikka lukutahti on verrannollinen muuttuvien elämäntilainteiden kanssa, enää en voisi kuvitellakaan eläväni ilman kirjoja! 

9. Jos saisin muuttaa yhden asian elämästäni, tahtoisin pois ainaisen väsymyksen.

10.Valitsen ystäväni huolella. Ei se määrä vaan se laatu.

11.Bloggaaminen on tullut entistä tärkeämmäksi, en voisi kuvitellakaan tätä rakasta harrastusta jättäväni.


 1. Mikä sai sinut aloittamaan bloggaamisen? Kirjojen ja lukuilon jakamisen harmonia. Seurailin aikoinani muutamaa blogia Vuodatuksen puolella ja mietin pitkään alkaisinko itse samaan rumbaan. Minulla oli tapana kirjoittaa vihkoon lyhyesti tuntoja lukemistani kirjoista ja siitä se sitten alkoi. Siirryin pitämään julkista lukupäiväkirjaa. Nykyään bloggaamisen merkitys on muuttunut aina vain sosiaalisempaan suuntaan. Monia kanssabloggaajia voi kutsua ystäviksi, ja heiltä saa aina mainioita lukuvinkkejä.

2. Mikä on tällä hetkellä vaikeinta elämässäsi?

Hih, tuohon seuraavaan kysymykseen liittyen tekisi mieli vastata, että aikaiset aamuheräämiset! Kuopus hihkaisee viimeistään 6.30 joka aamu, täysin absurdi aika ihmisen nousta sängystä...  Aikaisten aamujen takia kärsin päiväväsymyksestä johon ei tepsi minkäänlaiset määrät kahvia.

3. Oletko yökyöpeli vai aamuvirkku? Y
ökyöpeli, ehdottomasti ja myös valitettavasti.

4. Mikä on suurin unelmasi? Unelmoin pienistä, suurempien aika on hamaassa tulevaisuudessa. Tällä hetkellä haaveissa olisi saada kahdenkeskeistä aikaa mieheni kanssa miniloman muodossa.


5. Mikä on lempiruokasi? Tai ruoka-alueesi (esim. intialainen, italialainen jne.)  Saako sanoa homejuustot, rypäleet, hunaja? ;)


6. Millainen olet luonteeltasi? Iloinen ja helposti ihmisten kanssa toimeentuleva. Kuitenkin omieni parissa myös melankolinen pohdiskelija, helposti ärtyvä ja leppyvä.


7. Koskettavin kirja, jonka olet lukenut? Arg, tämä on paha. Vastaan nyt sen kummemmin pohtimatta Tuhat loistavaa aurinkoa, Khaled Hosseini. 


8. Mitä muuta harrastat bloggaamisen ja lukemisen lisäksi? Kävelylenkkejä. Toivon voivani pian taas ryhdistäytyä uinti- ja tanssiharrastuksessa.


9. Paras lukemasi klassikko? Rikos ja rangaistus. Rakastuin tähän kirjaan!


10. Onko sinulla ns. ikuisuusprojekteja? On, kunnonkohotus ja sisustaminen.


11. Oletko mielestäsi eniten suomalainen, eurooppalainen vai maailman kansalainen? Kyllä mä taidan suomalainen olla.


Ja tässä tulevat minun kysymykseni, jotka liittyvät yllättäen sekä kirjoihin, että bloggaamiseen.

1. Mikä kirjallinen genre on lähinnä sydäntäsi ja miksi?
2. Oletko sosiaalinen bloggaaja, joka kiertelee päivättäin kommentoimassa toisten tekstejä vaiko enemmän itsenäisten polkujen kulkija?
3. Minkä verran poimit lukuvinkkejä toisten blogeista?
4. Bloggaatko jokaisesta lukemastasi kirjasta?
5. Millaisista kirjoista bloggaaminen on haasteellista? 
6. Entäpä vastaavasi helppoa?
7. Uskallatko mainita parhaimman lukemasi teoksen? :)
8. Entä pahin floppi?
9. Mitä kevään uutuusteosta odotat eniten? Vastaavasti ellet harrasta uutuuksia; minkä kirjan lukeminen polttelee tällä hetkellä?
10. Pelottavin lukemasi kirja?
11. Mieluisin fiktiivinen henkilö illanviettoseuraksi?

Säännöt kertoivat, että pitäisi haastaa blogeja, joissa alle 200 lukijaa. Vedän nyt rajaa vähän alemmaksi ja haastan blogeja, joissa lukijoita n. 100 taikka sen alle. Mainitsen vain muutaman, kaikki halukkaat saavat mieluusti viedä tämän mennessään!

Irene
Aili-mummo
Maija
Krista
Kuutar
Pekka
Suvi 

Näissä merkeissä aivan suloista ystävänpäivää teille, rakkaat lukijat! Veran vastauksiin palailen myöhemmin :)


Annika

20 kommenttia:

 1. Olipa ihania paljastuksia! Hauska verrata, miten moni asia saattaa yhdistää. mm. paras klassikko! Muunmuassa ;) Hyvää ystävänpäivää vielä täälläkin ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vera ja vastailen mielelläni sinun kysymyksiisikin! Tänään oli sen verran hulina päivä, etten ehtinyt muokkailla eilistä postaustani. On aina ihanaa, että ihmisiä kiinnostaa persoona blogin takana :) Sitä samaa sinullekin ♥

   Poista
 2. Annika, outous on vain bonusta: Et huku massaan!

  Teen tässä juuri seuraavan viikon massiivista kauppalistaa ja se alkaa: valkohomejuustoja, rypäleitä, hunajaa...

  Oletko kokeillut väsymykseen UpiQinon Goldia? Se auttoi minulla, kun oli sen aika. Oli jopa niin tehokasta, että piti ottaa aamuisin, sillä muuten katosivat yöunet.

  Ihanaa ystävänpäivää sinulle♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, niinhän se on :) Mutta uskot varmasti, että lapsuudessa olin arka persoona, aina revittiin irti pieniksi kasvattamiltani juurilta. Jossain vaiheessa lakkasin juuria kasvattamasta kokonaan.

   En ole tuosta kyseisestä valmiisteesta kuullutkaan. Onko apteekin vaiko luontaistuotekaupan tuote? Berocca toimii aika hyvin ja aloeta juon muutenkin. Paras lääke väsymykseen olisi tietysti se, että malttaisi käydä ajoissa nukkumaan...

   Sitä samaa sinulle, ystäväni ♥

   Ps. nautihan juustoista oheistuotteineen :) Minäkin lähden kohta kauppaan ja samoja löytyy listalta.

   Poista
 3. Rikos ja rangaistus on yksi minunkin suosikkiklassikkoni. Ja homejuustoja rakastan minäkin. Sinussa on selvästi muutakin samaa, olen samoin olemukseltani iloinen ja tulen ihmisten kanssa toimeen. Kuitenkin olen samalla melankoliaan taipuvainen ja kotona aika äkkipikainenkin.

  Hyvää ystävänpäivää! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja ihanaa kuulla, että yhdistäviä tekijöitä löytyy! Olen myös hiljaisuutta rakastava ihminen, joten yhtälö kiljuvien lasten kanssa kiristää välillä hermoja... :)

   Juustot ovat vaarallisen hyviä. Ajattelin paastota pääsiäiseen asti sokerista ja käyttää vain hunajaa mutta lupaus lässähti alkuunsa kun on näitä laskiasrientoja yms.

   Sitä samaa sinulle!! ♥

   Poista
 4. Kivoja vastauksia! Täällä toinen ikäkriiseilijä. Taidan itsekin hakeutua tuon Nainen puntarissa-kirjan pariin. Hyvää ystävänpäivää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihi nainen, jos et ole tätä tehnyt, ota sinäkin haaste vastaan! Täytyykin muistaa nyt heti laittaa kirjastoon varaus tuosta Nainen puntarissa -kirjasta. Vaikuttaa ihan pakolliselta luettavalta nyt tässä elämänvaiheessa :)

   Sitä samaa sinulle!! ♥

   Poista
 5. Kiitos haasteestasi Annika, se oli toinen tänään..:)
  Vastaan kun ehdin...
  Oikein leppoisaa ystävänpäivää sinulle!<3333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aili-mummo, sitä samaa sinulle! ♥ Älä ota mitään kiirettä vastailemisen kanssa!

   Poista
 6. Kiinnostavia paljastuksia ja vastauksia. Jos voisin, antaisin sinulle lahjaksi pitkiä, virvoittavia unia. Hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheri, voi kiitos sinulle miten sympatioista! Kaikella on aikansa, vielä minä nukkuakin ehdin...

   Sitä samaa sinulle! ♥

   Poista
 7. Näiden kautta tutustuu bloggaajiin entistä paremmin. Hyvää ystävänpäivää! Turhaa siinä ikäkriiseilet. Ehdit kyllä myöhemminkin :)

  VastaaPoista
 8. Helmi-Maaria, nämä ovat tosiaan hauskoja! Nappaa mukaasi jos haluat! Ja myöhästyneet ystävänpäivätoivotukset sinulle - ystävänpäivähän on joka päivä, eikös niin? ;)

  Ajattelin kriiseillä nyt mokomat alta pois, sen jälkeen voin vain nauttia elämästä kukkahattupäässä jos siltä tuntuu. Tai pääkallohameessa :)

  VastaaPoista
 9. Pekka Töpöhäntä, meillä on ollut sama idoli!!! <3 Ja on meillä sama klassikkolempparikin :)

  Oli tosi mielenkiintoista lukea sinusta enemmän. Tällä tavoin oppii hyvin tuntemaan ihmistä blogin takana vähän paremmin :)

  Minä kriiseilin kolmenkympinkriisin jo parikymppisenä, joten enää ei kriisitä ;) Joskus tuntuu vain hassulta ja oudolta, että miten mä nyt tämän ikäinen yhtäkkiä (36) olen :D

  Hyvää ystispäivää myöhässä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elegia, niinhän se menee, että ystävänpäivä on joka päivä <3

   Näistä oppii aina jotain uutta ja siksi haastevastauksia on hauska lukea. Onhan se kiva, että ihmisiä kiinnostaa myös ihminen tekstien takana :)

   Pekka Töpöhäntä oli ihku, katsoin penskana ne pari Pekka-elokuvaa melkein joka päivä... Silloin sitä jaksoi.

   Perässä tullaan, mä täytän tänä vuonna 35. Onhan se hassua miten ikää tulee lisää ja kuitenkin tuntuu, ettei sisäisesti ole 18v vanhempi. Ja painoa! Mä olen ollut alipainoinen kunnes keliakia todettiin ja nyt ihannepainon ylärajoilla. En ole vielä oikein sinut isomman itseni kanssa :D

   <3

   Poista
 10. Kiitos haasteesta! Vastaus on työn alla. :)

  Nämä haasteet on tosiaan iitä mukavia, että niiden myötä oppii tuntemaan kanssablogaajia hieman enemmän. :)

  Itse täytin viime vuoden lopulla 30, mutta suurempaa ikäkriisiä ei ole ainakaan vielä pukannut. Saattaa johtua siitä, että en ole sisäistänyt kunnolla sitä, että olen siirtynyt uudelle kymmenelle. Henkinen ikä on jumittunut jonnekin parinkympin paikkeille. En myöskään oikeastaan edes ajattele ikääni, vuodet menevät niin nopeasti, etten pysy perässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuutar, kiva että ehdit vastata! Näitä on ihana lukea ja samalla tosiaan oppii aina jotain uutta kanssabloggaajista :) Toki vastaaminen vie oman aikansa - ainakin minulla :)

   Mulla yksi kriiseilyn syy on sekin, että mieheni on melkein 10 v. nuorempi... Olen antanut itselleni luvan kriiseillä nyt, vanhempana voin sitten vain nauttia elämästä :D Ajankulu on uskomattoman nopeaa! Ei sitä huomaa oikeastaan muusta kuin katsomalla peiliin.

   Poista
 11. Maija Myöhäinen käy kiittämässä haasteesta! =D Ja vastasinkin jo. Käveleminen ja homejuustot kunniaan!

  PS. Minulla oli ikäkriisi noin 24-vuotiaana. Nyt, kolmeykkösenä, ei tietoakaan. Ehkä se tulee "toisessa aallossa" myöhemmin. =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irene, ei näissä ole aikatauluja :D Ihanaa, että ehdit vastata, tulenkin heti blogiisi!

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi! ♥