perjantaina, huhtikuuta 26, 2013

Viikonloppuja teemaillen

kuva by Sanna Väyrynen


Vaikka minulla on hirmuinen iensärky, jouduin nimittäin tänään luopumaan viimeisestä viisaudenhampaastani, en malta pysyä poissa blogista. Pikaisesti oli ajatukseni kurkistaa tämän vuoden haasteisiin ja teemoihin, etten niitä kokonaan unohtaisi. Koska unohduksiin ovat muuten poloiset painumassa, kaiken tämän uutuushössäkän keskellä.

Afrikan tähti -haastetta olen lukenut 3:n kirjan verran (juhuu)
Kiinteistöhaastetta 4 kappaletta - eli mökki hätäisesti pystyssä
Mental cases taas on jäänyt aivan unholaan. Oi voi! Onneksi on olemassa edes kaksi kirjaa, nimenomaan tähän haasteeseen sopien, jotka luen viimeistään ennen joulukuuta...

Kuten yllä totesin, suurin rysähdys noiden uutuuskirjojen suhteen on laantumassa, ja minulla on taas aikaa paneutua hiukan vanhempiin teoksiin. Kesäkin on julkaisurintamalla rauhallista aikaa, joten ennen syksyn odotettuja romaaneja ehdin ottaa niin lukemisen, kuin bloggaamisen leppoisammalla aikataululla. Tai jopa, jos hurjaksi heittäydyn, kokonaan ilman aikatauluja.

Joka tapauksessa päätin pitää Lumiompun Katjan tyyliin teemaviikon, jolloin luen supersuosittuja romaaneja. Niitä, joita minulle on vuoden varrella suositeltu, joita olen eri blogeissa ihastellut ja kaukaa ihmetellyt. Nyt on aika napata joitain näistä lukuun ja katsoa, ystävystynkö kirjailijoiden kanssa Sonjan tapaan, tekeekö teksti yhtä suuren vaikutuksen minuun kuin kanssabloggaajiin.

Teemailu alkakoon tänään ja päättyköön ensi perjantaina. Aloitin eilen (myönnettäköön, varaslähdöllä) Chimamanda Ngozi Adichien Purppuranpunaisen hibiskuksen (sen myötä palaan taas Afrikan tähti -haasteen pariin)



ja tarkoitukseni olisi lukea myös Ian MacEwanin Lauantai.




Mikäli aikaa riittää, ehkä vielä joku muukin? Ehdotuksia otetaan vastaan sekä näistä ikisuosikeista, kuin vähän tuntemattomammistakin teoksista :)


Sitten minä lähden parantelemaan kipeää poskeani ja toivotan teille aurinkoista viikonloppua! Tai jos sataa, sehän on vain mitä mainioin syy jäädä sisälle kirjan kanssa...

♥ Annika


24 kommenttia:

  1. Onneksi pääsit viimeisestäkin ryökäleestä eroon! Minulla vielä yksikään viisaudenhammas ei ole edes puhjennut, saisivat olla puhkeamatta ollenkaan.

    Hieno teemaviikko sinulla varmasti tulossa. En tosin ole lukenut kumpaakaan mainitsemistasi kirjoista, McEwanin kirjat kuitenkin kiinnostavat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laura, mulla tämä viimeinen ryökäle oli neljäs. Onneksi saattavat olla vuosia oireettomiakin.

      Tuo Hibiskus on aivan ihana, en olisi eilen malttanut lopettaa lukemista ollenkaan. Sitä voin ainakin jo nyt suositella!

      Minua vähän jänskättää McEwan, hän tuntuu olevan niin kuuma nimi, että entä jos en itse tykkääkään... Toivotaan parasta :)

      Poista
    2. Ihanaa, että kirja imaisi sinut mukaansa! Minulla oli iho kananlihalla lähes koko lukemisen ajan...

      Odotan jo innolla arviotasi kirjasta!

      Poista
    3. Hibiskus, oi että... Mykistävä lukuelämys, niin surullinen, iloinen, urhea. Sain teoksen eilen luettua, mutta täytyy nyt jättää se hetkeksi hautumaan. Niin mahtava oli kirja!

      Poista
  2. Hauskaa teemaviikkoa! Minulta eivät teemaviikot tahdo oikein onnistua, kun jappasen yhden ja saman kirjan kanssa päivätolkulla... Ehkäpä sitten jos lukisin lasten kuvakirjoja... joissa on vain pelkkiä kuvia... =D Toivottavasti särky hellittää pian!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Irene, oma lukutahti on juuri se paras! Miksei voisi olla vaikkapa teemakuukausi? Toisaalta olen itse sen verran kärsimätön lukija, etten ehkä jaksaisi sitoutua niin pitkäksi aikaa samaan teemaan :)

      Juu, tänään jo huomattavasti parempi. Paitsi olihan se hulppeaa herätä suunpielet veressä :D

      Poista
  3. Hyviä kirjoja sinun teemaviikollasi! :)

    VastaaPoista
  4. No minä luin vasta viikko sitten ensimmäisen Mental Cases -haasteeseen sopivan kirjan ja minulla on kuitenkin tavoitteena se kahdeksan kirjaa. Lupailin kyllä itselleni, että lukisin tästä lähtien ainakin yhden haasteeseen sopivan kirjan kuukaudessa, sillä sillä vauhdilla vielä hyvin saisin sen kahdeksan kirjaa luettu riittävän ajoissa. Lukemattomia kirjailijoita ja uusia kotimaisia kirjailijoita sitten olen ihan huomaamattani lukenut jo paljon, vaikka en mitenkään tietoisesti ole niitä yrittänyt lukea.

    Teemaviikkosi kuulostaa todella hauskalta idealta. Seuraan sitä mielenkiinnolla. :) Ehkä itsekin joskus pitäisi... McEwanilta en ole lukenut mitään, mutta Sweet Tooth odottelee lukupinossa. Se on kyllä tainnut aika monelle McEwanin ystävälle olla pieni pettymys, mutta toivottavasti se ei ainakaan karkoita haluani lukea myös lisää McEwania eli toivon mukaan se ei ole ihan vihoviimeinen valinta ensimmäiseksi McEwanin kirjaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mental cases on vaikea, koska siinä pitää olla ei-fiktiivinen tarina... Ellei näin olisi, olisin haasteen kanssa jo pitkällä! Nyt kuulin Aletheialta Hullu vapaana -teoksesta, jonka ajattelin ottaa lukuun. En aivan heti, mutta johonkin saumaan.

      Sweet Tooth kuulostaa tosiaan olevan kirjailijan "huonoin". Olikohan tää nyt rankasti sanottu varsinkin tällaiselta McEwan-neitsyeeltä, joka ei ole ensimmäistäkään kirjailijan teosta avannut :) Lauantai vaikuttaa mielenkiintoiselta ja Sovituksen olen nähnyt leffana. Upea elokuva, mutta ei enää filmin nähtyä tunnu mielekkäältä tarttua kirjaan.

      Poista
    2. Eilisiltana sain Gone Girlin luettua loppuun ja äsken sain arvostelun valmiiksi. :)

      Poista
    3. Kävinkin jo kommentoimassa sulle :) Innolla jään odottamaan...

      Poista
  5. Kiva, että päätit pitää teemaviikon. Itse olen kokenut muutaman sellaisen antoisakfi ja mietinkin, että kesällä pidän viikon tai pari. :)

    Ja auts, viisuri! Toivottavasti ien paranee hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katja, tämä on hyvä idea, kiitos sinulle :)

      Nyt alkaa ien jo paranemaan, vielä vähän oli vuodellut yön aikana. Olemme lähdössä päiväkyläilemään Hämeenlinnaan, ihan kiva, kun ei tarvitse poski turvoksissa matkaan lähteä!

      Poista
  6. Hauskaa teemailua, Annika! Hibiskus ei minulle ollut sen erityisempi lukukokemus, ja vaikka Ian McEwan on yksi suosikeistani, pidän erityisesti kirjoista Sovitus ja Rannalla, en niinkään Lauantaista.

    Joko olet lukenut Kazuo Ishiguroa? Suosittelen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sonja! No, jos en ihastu Lauantaihin, en luovu vielä toivosta McEwanin suhteen :) Menin katsomaan Sovituksen aikoinaan elokuvana (ja ihastuin niin paljon, että katsoin sen tavoistani poiketen useampaankin otteeseen) joten kirjaversioon ei ole oikein mielekästä tarttua.

      Ja arvaa mitä! Sama Ishiguron kohdalla - Ole luonani aina tuli katsottua elokuvana. Aion kyllä Kazuoa jossain vaiheessa yrittää lähestyä jonkin toisen kirjan muodossa :)

      Poista
    2. Me orvot oli minulle Ishigurolta ihan huikea lukukokemus! Kirja pitäisi lukea uudelleen.

      Poista
    3. Okei, Valkoinen Kirahvi! Tuohon täytyykin tutustua, kiitokset vinkistä :)

      Poista
  7. Onneksi pääsit viimoisesta viisurista eroon! Minulta on poistettu vasta yksi ja kaikki ovat puhjenneet eli varmaan jossain vaiheessa minullakin lisää poistoja edessä, kääks!

    Minulta on lauantai lukematta, mutta hyllyssä on kyllä pari muuta McEwanin kirjaa, mm. The Cement Garden (Sementtipuutarha, josta luin kehuja jostain blogista - en enää muista mistä).

    Hibiskuksesta pidin kovasti ja luulen, että sinäkin tykkäät ;)

    Minullakin on pidellyt nyt hiljaista haasterintamalla, vaikka hylly olisi täynnä Mental casesiin sopivia kirjoja. Samoin Afrikka-aiheisia kirjoja on vino pino odottamassa. Kirjasto hieman häiritsee elämää, kun olen bongaillut sieltä niin kivoja kirjoja, että omat hyllyt ovat jääneet paitsioon. Tarttee varmaan pitää sellainen teemaviikko, että palautan kaikki kirjat enkä lainaa mitään ;)

    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käsittääkseni viisureita ei ole pakko poistaa elleivät ne tulehduta ientä. Mokomilla on tapana myös reikiintyä normaalia helpommin. Toivotaan, että viisurisi viettävät maltillista hiljaiseloa etkä edes huomaa niitä! Poisto ei tuntunut missään mutta jälkeenpäin kipu kyllä antoi takaisin.

      Hibiskus on luettu miltei kokonaan ja olet oikeassa - ihan on ollut minun kirja! Tässähän ehtisi vielä ottaa kirjailijalta sen novellikokoelman ennen kuin häneltä ilmestyy täyspitkä romaani. Mikä upea kirja ja kirjailija!

      En tiedä oletko törmännyt sellaiseen kirjaan kuin Hullu vapaana? Bongasin sen ihan sattumoisin Aletheian top 10:stä ja kiinnostuin heti. Se ei ole fiktiivinen. ja tuo rinsessa tuolla mulla on tietysti odottamassa :)

      Heh, tuo teemaviikko kuulostaa erittäin käytännölliseltä, ainakin jos stressaa (kuten mie) lukemattomista kirjaston kirjoista...

      Sitä samaa sinulle, Ele! ♥

      Poista
  8. Iloitsen, että luet Lauantain! Toinen ehdotus olisi Lionel Shriverin Kaksoisvirhe, vai olitko sen jo lukenut. Matkalukemiseksi lähtee Shriveriä;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Leena, mun on pakko myöntää, että Lauantai on lähtenyt vetämään melko huonosti. Olen liian kärsimätön noin hitaasteen kerrontaan... Toisaalta McEwanilla on sen verran hyviä heittoja, että kyllä minä teoksen loppuun luen.

      Kaksoisvirhettä en ole lukenut, ehkäpä kesällä... Shriver on hyvä valinta matkalukemiseksi.

      Poista
  9. Minullakin on kaikki viisurit poistettu, kun eivät mokomat mahtuneet kunnolla poskiin, ja sanonpahan vain että AUTS! Toivottavasti olet jo kunnolla parantunut! <3

    Minullakin on tässä kuussa tarkoituksena sekä teemalukea, että lukea McEwania. Tarkoitukseni on siis teemalukea juuri McEwania, hih! :D Jään odottamaan mitä pidät Lauantaista, vai jäikö se kokonaan kesken...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sara, myönnän jättäneeni Lauantain kesken... En päässyt juoneen kiinni, en vielä puolivälissäkään ja silloin päätin että antaa olla. Kirjailijan lumo on minulta kätketty, tai sitten en vain ole vielä saanut käsiini sitä teosta, joka löisi jalat altani.

      Eli innolla odotan, mitä mieltä sinä olet kirjailijasta!

      Poski on jo ihan kunnossa :)

      Poista

♥ Kiitos kommentistasi! ♥